понеділок, 27 квітня 2020 р.

Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…


26 квітня. Чергова річниця катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, яка надовго залишила свої згубні сліди на значній території України, зумовивши істотне погіршення загальної екологічної ситуації та негативно позначившись на долі та здоров’ї мільйонів людей.
  Ця сумна дата спонукає нас, віддаючи належне мужності й жертовності ліквідаторів аварії на ЧАЕС, ще і ще раз переосмислити причини найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. У бібліотеці –філії с.Кутище діє виставка-пам'ять «Чорнобильська трагедія біль України».
  «Чорнобиль...Трагедія...Пам'ять» про самовідданість, самопожертву атомників, пожежників, військових, цивільних, про причини та наслідки найбільшої екологічної катастрофи ХХ століття - представлено книжкову виставку в бібліотеці –філії с.Петрів.
 Щоб згадати про трагедію віку – вибух на ЧАЕС, поглибити знання про неї, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров’я населення у бібліотеці-філії с.Олещино   оформлено виставку «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…»
  Бібліотекар бібліотеки-філії с.Яківка оформила книжкову виставку «Трагічні дзвони Чорнобиля» на якій експонуються книги. Книга пам’яті померлих та загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи ліквідаторів, евакуйованих.
   Хоч минуло 34 роки з того трагічного дня, наслідки Чорнобильської трагедії відчуваються й сьогодні. Ми, нинішнє покоління, повинні робити все можливе, щоб зберегти своє життя і життя майбутніх поколінь.



Немає коментарів:

Дописати коментар