вівторок, 26 червня 2018 р.

«Це забути не можна»

Впродовж червня у бібліотеках Тлумацької ЦБС проводились поминальні заходи до Дня скорботи і вшанування памяті жертв війни в Україні.
В кожній книгозбірні оформлено виставки літератури, тематичні кутки:                                          
- «Завтра була війна» - бібліотеки-філії сіл Яківка, Жуків, Гостів
- «Незгасаючий вогонь безсмертя» - бібліотеки-філії сіл Олешів, Підвербці
 -«Їх подвиг - безсмертний» - бібліотеки-філії сіл Хотимир, Олещино, Гончарів.
Жабокруцька бібліотека-філія біля книжкової викладки літератури провела лінійку пам’яті «Пам’ятаємо, славимо, вшановуємо».
В Обертинській бібліотеці-філії діє виставка-панорама «Безсмертна слава у віках», біля якої проведена година пам’яті.
Годину-спомин проведено в бібліотеці-філії с.Грушка «Не згасне пам'ять тих далеких днів». Бібліотекар Г.Шмітик ознайомила присутніх з літературою, документальними матеріалами на книжковій виставці «Незабутні фронтові дороги», фотографіями учасників бойових дій, ветеранів Другої Світової Війни. Зачитала тривожні рядки поезії, яка відображає горе народу та звеличувальні слова на адресу захисників Вітчизни. Наголосила, що численні факти героїзму молодих патріотів – це яскравий приклад для сучасної молоді це забути не можна.
Година пам’яті «Хвилина мовчання пекуча і терпка», «Поки живемо – пам’ятаємо» проведено в бібліотеках-філіях сіл Гончарів, Яківка, Жуків.
Разом з сільською  виконавчою владою бібліотеки взяли участь у проведенні в селах Віче-пам’яті «Пам'ять поколінь – жива історія народу», біля Обелісків слави провели композиції пам’яті «Хай буде пам'ять вічна і свята».
В рамках заходів відбулись поминальні панахиди за душі полеглих, які боролися за незалежність Української держави. Поклали квіти до памятників. Працівники бібліотек залучили молодь, школярів, активістів бібліотек до прибирання та впорядкування пам’ятників, місць масових поховань загиблих у Другій Світовій війні.
Ми памятаємо. Ми сумуємо. А чи є надія уникнути повторення подібного насильства по відношенню до нас і наших дітей?
         Саме сьогодні потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.
         Згадуючи жертв Другої Світової війни, пам’ятаймо і шануймо сьогоднішніх Героїв, які боролися за вільну, унітарну незалежну українську державу.
Кращі сини і доньки України знову зі зброєю в руках захищають нашу свободу, наш власний демократичний вибір. Схилімо голови перед мільйонами невинних жертв.
Слава їм, вічна і світла пам'ять!

Немає коментарів:

Дописати коментар