понеділок, 22 жовтня 2018 р.

Вони боролись за волю України.



Щорічно, на велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, годинник відраховує чергову річницю Української Повстанської Армії. З нагоди річниці створення УПА у бібліотеках відбулися історичні години, літературні свята, уроки мужності, героїзму, героїко-патріотичні читання, бесіди, роздуми: «Зроджена народом, нескорена в борні», «Понад усе вони любили Україну», «УПА- армія нескорених», «За Україну за її волю», «Герої УПА нашого краю».(Гарасимів, Хотимир, Підвербці, Жабокруки, Грушка, Нижнів, Жуків, Обертин).
Кожного року у Нижневі вшановують пам’ять вояків УПА. У бібліотеці проведено літературно-патріотичну годину «Слово правди про УПА». Бібліотекар Л. Кліщ розповіла про героїв села які йшли на боротьбу з однією думкою – «…здобудем Україну, або загинем у боротьбі за її волю». Згадала тих, що були організаторами боротьби і їх подвиги написані золотими літерами в історію Української Повстанської Армії. Бібліотекар Л. Кулиняк представила книжкову виставку «Вони боролись за волю України». У своєму виступі «Не шкодуйте слів ветерану» сільський голова закликав вшанувати кожного ветерана, кожного воїна, пам’ятати їх подвиг, що змушує кожного українця усвідомити свій історичний обов’язок перед рідним народом.
 Діти читали патріотичні твори про героїв України. Закінчився захід спільною молитвою, проханням у Бога любові, миру і єдності українському народові.

   Жабокруківська бібліотека провела історичний екскурс «Шляхами історії УПА». Бібліотекар Г. Данюк пройшлася сторінками історії національно-визвольної боротьби на західно-українських землях вояками УПА. Розповіла про те, як жили і вмирали за незалежність України герої без почестей і відзнак. Провела екскусію до пам’ятного хреста та печери де колись переховувались провідники УПА. Школярі декламували вірші присвячені воякам УПА.
Пам’ять загиблих вояків УПА та нинішні герої України, які гинуть щодня вшанували хвилиною мовчання.
         Пам’ятаймо про їх подвиги!

Немає коментарів:

Дописати коментар