четвер, 29 серпня 2019 р.

Велична, славна Україна!


 У найбільше свято держави – День незалежності відбулося святкування її річниці в селах району. Розпочалися заходи із панахиди, яку відслужили в храмах священики.
 Традиційно в цей день в селах відбулися урочистості: священні ходи, покладання квітів до пам’ятників відомих українських діячів. В знак любові до своєї країни люди вбралися у вишиванки.
 Бібліотеки району взяли участь в районному святі «Фолькльорне подвіря «Квітуча моя Україна», на якому була оформлена виставка «Крок за кроком до незалежності», на якій представлена література про шлях нашої держави до самостійності від давнини до сьогодення про видатних особистостей.
 Проводились просвітницькі заходи – години державності, флеш- опитування, години поезії, патріотичні та інформаційні години, літературно- мистецькі свята та ін.
Бібліотека – філія с. Грушка провела патріотичну акцію  «Я люблю Україну». Протягом години діти читали вірші про Україну та рідний край, звучали музичні номери. Переглянули книжкову виставку «Моя Україна – свята і єдина».
 Бібліотека – філія с. Петрів порадувала своїх відвідувачів цікавою літературно – патріотичною годиною «Україна незламна держава» та презентацією тематичної виставки «Історія України – історія мого народу».
 В бібліотеці – філії с. Жуків пройшла інформаційна година «Прапор миру, вірності і волі» та презентація тематичної виставки «Сьогодні свято на моїй землі». Користувачі бібліотеки слухали чарівні мелодії про Україну, родину, щасливе дитинство.
 У бібліотеці – філії  с. Жабокруки проведено інформаційну хвилинку «Це моя Україна».
 Бібліотека – філія с. Підвербці провела вуличну акцію «Ми – українці.  Ми народжені вільними на своїй землі. Ми були, ми є і ми будемо!»  присвячену державним святам. Бібліотекар М. Самборська провела мандрівку в славні періоди історії нашого народу, розповіла про національні та народні символи України з пафосом і гордістю  про свою рідну землю. Разом усі промовили молитву, благаючи Бога захистити військових, які беруть участь в ООС.

 Бібліотека – філія сел. Обертин провела поетичну посвяту Україні та флешмоб «Хай буде вільна Україна, на всі віки на всі часи». З новою літературою з історії України ознайомила користувачів бібліотеки О.Бойцан.
 Присутні «перегортали» сторінки історії нашої держави, згадали всіх тих, хто виборював волю і незалежність. З хвилюванням прослухали «Молитву про Україну». Старшокласники читали вірші українських поетів про Україну. Взяли участь у вікторині «Україна – серцю мила». Завершилось свято танцями та різними забавами.
Бібліотека – філія с. Нижнів провела пізнавально – патріотичне віконце «Я люблю Україну». Із розповіді бібліотекаря Л. Кулиняк  читачі дізналися про багатовікову історію українського народу та нелегкий шлях до здобуття незалежності. Як годиться справжнім українцям, школярі заспівали найголовнішу пісню держави – гімн «Ще не вмерла Україна». Хвилюючим був момент, коли згадали про потрясіння останніх років: майдан, АТО, ООС, останні військові події, що відбуваються на сході України. На заході звучали патріотичні пісні та вірші.
Хай мир, спокій та щастя панують на нашій рідній землі. Хай кожен з нас береже,  любить і цінує свою землю, вірно служить ідеалам миру і добра.

  
                                                                         

Немає коментарів:

Дописати коментар