пʼятниця, 16 серпня 2019 р.

Молитва за Україну


24 серпня 1991 року було проголошено Акт про незалежність України.
Територія держави була проголошена єдиною та неділимою. На території України мають чинність включно Конституція та закони України.
Відтоді ця дата в нашій державі відзначається як загально-національне свято - День Незалежності. Це свято омріяне та виплекане багатьма поколіннями героїчних борців за волю і незалежність України. Символічна мрія народу України – жити в самостійній незалежній державі –  збулася! Українці стали на шлях створення та розбудови власної незалежної держави.
Бурхливий перебіг подій в Україні: з початку Євромайдану до краху режиму Януковича, раптової анексії Криму Росією. Сьогодні під Державним Прапором українці відстоюють рідну землю на Сході країни. Мужні воїни знову захищають суверенітет і незалежність рідної землі відстоюючи її територіальну цілісність і доводячи всьому світу свою незламність.

Бібліотеки Тлумацької ЦБС пропонують відвідувачам книжково-ілюстративні виставки: «Україна Незалежна-вимріяна поколіннями» - Яківка, Обертин, Хотимир,    «Соборна Україна: від ідеї до сьогодення» -  Жуків, Живачів, Гарасимів,
Виставки-інсталяції «Молитва за Україну» - Грушка, Нижнів, Гостів, Жабокруки,Обертин,
погортати різні видання, що в різні часи були актуальними до читання. Тематика видань різнобічна – розвиток української нації та державності, формування національної ідеї, розбудова незалежної, демократичної Української держави. Тут представлені історичні видання ідеологів української держави Левка Лук’яненка та В’ячеслава Чорновола, книги  вчених С.Кульчинського та М.Міщенка «Україна на порозі об’єднаної Європи», М.Поповича «Червоне Століття», науково-публіцистична збірка «Духовна велич України», енциклопедичний збірник «Твоя країна – Україна», книги  О.Лаврика «1000 цікавих фактів про Україну» та багато інших цікавих творів. Чільне місце займають нові видання про події на Сході України, АТО, ООС, зокрема «Рейс» С,Лойка, «Інтернат» С.Жадана, «Вогняна зима» А.Кокотюхи, «Чорне сонце» В,Шкляра та ін. Приверне увагу читачів підбірка поетичних творів зі словами молитви за Україну відомих і маловідомих поетів. Святкові виставки, інсталяції доповнені патріотичними атрибутами- державними символами:  прапор, герб, гімн України.
Тож вивчайте свою історію, бережіть і примножуйте багатство рідної землі, зміцнюйте престиж і могутність України, пам’ятайте усіх тих, хто виборов нашу волю і незалежність.
                                               Запрошуємо усіх до книгозбірень.
                                      Зі святом Вас – з Днем Незалежності України!

Немає коментарів:

Дописати коментар