вівторок, 1 вересня 2020 р.

Сумує небо, плачуть люди…


29 серпня відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули  у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
У цей день пройшла національна хвилина мовчання, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховання захисників України.
До цих пам’ятних подій бібліотеки району провели національно-патріотичні заходи, долучились до проведення всеукраїнської акції пам’яті «Сонях», «Вшануймо пам’ять захисників України». В книгозбірнях сіл Обертин, Хотимир, Петрів, Яківка, Нижнів, Кутище пройшли години пам’яті «Героїв Україна пам’ятає».
Під час заходу присутні зачитували, розказували історії офіцерів, солдатів, що вступили в армію, як воювали на Сході України, про криваві події, про воїнів котрі загинули, виборюючи незалежність України.
Працівники бібліотек звернулись до присутніх із словом пам’яті, що пам’ять про захисників свободи, незалежності, ніколи не згасне. Хай кожен із нас засвітить свічку пам’яті про загиблих та згадає їх – тих, хто  не жаліючи свого життя пішов захищати нас, хто відлетів білим птахом у вічність, не докохавши, не народивши дітей, не обнявши дружину, не поцілувавши матусю, не побачивши миру за який віддав найдорожче.
 Мир обов’язково настане, а загиблі Воїни житимуть доки ми будемо пам’ятати, що за свою Україну, за кожного з нас вони віддали своє життя.
                  ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

Немає коментарів:

Дописати коментар