понеділок, 31 серпня 2020 р.

Велет думки і слова


З метою вшанування пам’яті Івана Франка бібліотеки району активно популяризують творчу спадщину Каменяра, об’єднуючи різні категорії читачів любов’ю до книги, до нашого Франка, що сприяє вивченню життєвого і творчого шляху великого поета, письменника, публіциста.
Протягом серпня- вересня у бібліотеках діють книжково ілюстративні-виставки, тематичні викладки «І.Франко - велет українського народу» - Обертин, Хотимир, Буківна, «Стежками Каменяра» - Грушка, Гарасимів, «Іван Франко – письменник мислитель, громадянин» - Петрів, Кутище, Жуків. Тут зібрані матеріали, документи про життя та діяльність Івана Франка, його твори та твори про нього. Біля виставки працівники книгозбірень  проводять літературні та інформаційно-просвітницькі години.
Бібліотека-філія с.Нижнів провела традиційні Франкові читання, одне із яких розкриває інтимну лірику «Жінок коханих імена».
Хотимирська бібліотека провела літературну експедицію «Стежками Каменяра».
У бібліотеці с.Попелів О.Гардаман презентувала тематичну викладку літератури «І.Франко і Прикарпаття». Завідувачка бібліотеки-філії с.Грушка  Г.Шмітик провела годину-роздум «Цвіте добром земля Каменяра».

У стінах бібліотечних закладів проходять літературні читання творів Франка, вікторини, міні-конкурси на знання його творчості. Вони супроводжуються    розповідями про  цікаві факти з життя Каменяра, щоб зацікавити якомога більше відвідувачів, в тому числі дітей та молоді, до вивчення творчості великого українця.

Немає коментарів:

Дописати коментар