понеділок, 21 травня 2018 р.

Свято Матері – свято народження Життя!


Вклонімося, люди, матерям
своїм, чиїм теплом
навіки ми зігріті!!!
День Матері – це один з найзворушливіших свят, тому кожен із нас з дитинства і до останніх днів несе в душі  єдиний неповторний образ – образ рідної неньки. Наша любов до Матері – безмежна та вічна!
Майже у всіх книгозбірнях району оформлені книжкові виставки, тематичні виклади літератури:
·         «Все добро на світі – від Матері» ( Яківка, Підвербці, Буківна)
·         «Величне і прекрасне слово мати» ( Хотимир, Жабокруки, Жуків)
·         «Батько і Мати – два серця гарячих» (Ісаків, Живачів, Палагичі)
Проводились зворушливі хвилюючі цікаві заходи. Працівники бібліотеки запросили на свято мам, щоб кожна матуся відчула любов і доброту і вдячність свої дітей. Святкували з квітами, з солодощами, віршами та піснями.
 Чудове свято матері провела Олещинська бібліотека «Мамо, тобі низесенько вклонюся..».  
Із вступним словом виступила бібліотекар Марія Родчин про історію виникнення святкування свята матері та традиції  на Україні. У в сьогоднішнє чарівне свято звертаємося до Пресвятої Богородиці, яка народила світові Сина Божого. Сільський голова М. Родчин привітав всіх присутніх з Днем матері, побажав їм здоров’я  та многая літ.
Учасники свята присвятили матерям найкращі пісні, вірші.Діти вітали матерів, бабусь чудовими весняними квітами.
Гончарівська бібліотека провела урок народознавства «За все що маю, дякую тобі». Школярі дізналися цікаве про святкування Дня матері, вчились цінувати своїх матусь та піклуватися про них, відповідали на питання вікторини.
У бібліотеці с. Грушка проведено літературно-музичну годину «Матусю, сонечко моє». Лунали слова вдячності для любих мам.
 Коли надворі буяє вповні весна, у с.Гарасимів відзначили свято найдорожчої у світі людини – Матері «Величне і прекрасне слово Мати».  З нагоди свята у Гарасимівському Народному домі (керівники Івонюк П.І.,та Івонюк М.М.) відбувся урочистий святковий концерт, а також була оформлена книжкова виставка «Вклонімось мамі до землі» (зав. бібліотекою Н. Боднар).
Як завжди повний зал глядачів тепло сприймав і підтримував гучними аплодисментами виступи зовсім юних аматорів сцени і дорослих.
В цей день  згадали Героїв Небесної Сотні, та героїв подій АТО,ООС.  Хвилиною мовчання вшанували героїв Небесної сотні, та загиблого односельчанина Шимегінського М.М.
Недільний травневий день зібрав у Нижнівській бібліотеці велику родину на свято Матері «Вклонімося матері».
Бабусі, Матері розповідали присутнім про Пречисту Діву Марію, про неньку Україну, про рідну матір.
Особливо славили Марію-Жінку, яка привела на світ Сини Божого. Пісні, вірші, сценки, квіти все це було для добрих, щирих мам і бабусь.
Вшанували й тих матерів сини яких захищають Україну від російської агресії. Присутні переглянули виставку прекрасних робіт вишивальниць села.
Свято матері обєднує і згуртовує нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар