пʼятниця, 25 травня 2018 р.

Їх подвигу немає забуття


Україна живе, бореться,
Житиме і перемагатиме
Тлумаччина відзначила День Героїв. В цей день біля обелісків Слави, в клубах, бібліотеках згадують воїнів УПА, ветеранів Другої Світової війни, українських патріотів-націоналістів, Героїв Небесної Сотні, бійців АТО, ООС, усіх, хто боровся за незалежність та свободу України.
Вшанування Героїв є найбільш актуальним за всю історію незалежності нашої держави. Літопис Голгофи України щодня поповнюється новими іменами.
Яківська  бібліотека-філія  провела літературно патріотичну годину «Вони помирали, щоб Україна жила».
                                        О, Україно! Ніжно пригорни             
                                        Усіх своїх синів як мати,
Щоб ми уже не бачили війни,
         І щоб ніколи не чули звук гармати.
Такими словами розпочала захід бібліотекар  Марія Луцик присвячений Героям України. Розповіла про гірку історію України. Бринить сльоза та щемить серце , коли ми слухаємо поезію, чи співаєм пісні про подвиги наших героїв також бібліотекар навела факти про відважних борців, які загинули у травні та про засновника, провідника ОУН, полковника Є. Коновальця. Присутні  ознайомилися з цікавими пошуковими матеріалами, зібраними членами клубу «Патріот».
У заході взяли участь учні школи, вчителі, які декламували патріотичні вірші, І. Гуменюк прочитала свій вірш, в якому поєднується минуле і сучасне України.
Також згадала про героя АТО В. Костюка, який загинув під Іловайськом, уродженця села Яківка.
 М. Луцик написала поетичний етюд «Посвята», який присвячений героям України. Співали патріотичні сумні пісні, а на завершення всі разом заспівали пісню «Ой у лузі червона калина». Вшанували хвилиною мовчання всіх Героїв України. Переглянули літературу на книжкові виставці «Вічна слава героям України».
У бібліотеці-філії села Грушка було проведено презентацію книжкової виставки «Слава героям України» . Бібліотекар Г. Шмітик ознайомила присутніх з матеріалами, представленими на книжкові виставці, поіменно назвала жителів села, які боролися за волю України, учасників АТО, ООС. Користувачі прославляли подвиги героїв патріотичними віршами.
В Гончарівській бібліотеці- філії під час години пам’яті  «Вічна слава героям», старшокласники розповідали про героїв Прикарпаття.
Хотимирській бібліотеці-філії провели годину пам’яті «Герої не вмирають».
В Кутищанській бібліотеці- філії було проведено годину історії «Життя віддане Україні», водночас було представлено мультемедійну презентацію «Згадай героїв» .
У бібліотеці-філії села Локітка провели годину слави «Їх подвигу немає забуття». Ведуча бібліотекар Л. Склярчук  розповіла про мужність і героїзм, наших солдатів, офіцерів і простих людей.
Діти декламували вірші присвячені Героям України, виконували патріотичні пісні.
В більшості бібліотек-філій району відбулися презентації книжкових виставок «Їх подвигу не має забуття», «Слово про героїв». Працівники книгозбірень поіменно згадали односельчан, які боролися за долю і волю України, несли і несуть службу в зоні АТО і ООС.
Взяли участь у організації віча – памяті всіх героїв.
Вічна і світла пам'ять патріотам-героям,  які загинули в боротьбі за нашу свободу. Аби ми жили…
Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар