понеділок, 21 травня 2018 р.

Війні немає забуття


Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минули роки від Перемоги над нацизмом у Другій  світовій війні та память про ті події, завжди буде жити в наших серцях. До дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні в селах району пройшли мітинги-реквіями та інші масові заходи які були організовані за участю сільських бібліотек. В бібліотеках проводилися уроки памяті, години смутку, жалоби, книжкові виставки,викладки літератури.
В Кутищанській бібліотеці пройшов відео-перегляд «Так починалася війна».
В Яківській бібліотеці підчас інформаційної хвилинки «Вічна слава героям», читачі розповідали про своїх рідних- учасників Другої світової війни.
В Гончарівській бібліотеці проведено години пам’яті «Війні немає забуття», підчас якої вшанували загиблих односельчан.
Олещинська бібліотека представила тематичну викладку « Ніхто незабутий- ніщо не забуто».
В Гарасимівська бібліотека експонувалася виставка «Безсмертна слава героям»
В бібліотеці села Хотимир відбулася презентація книжкової виставки «Шана за подвиг, вдячність за мир» приурочена Дню памяті та примирення. В рамках презентації розкрито такі теми: «Подвигу твоєму солдате, вклоняється світ».
Бібліотекар Леся Цінявська ознайомила користувачів інформацією про те, що ураїнці воювали не тільки у радянських збройних силах,  але й у збройних силах США, у британській армії, у французькій, у війську польському, а над Рийстагом підняв прапор СРСР українець Олексій Берест. Бібліотекар організувала  акцію «Шана ветерану». Разом з сільським головою, школярами привітала з днем Перемоги у Другій світовій війні ветерана – Дутчина Михайла Івановича, діти вручили квіти а сільський голова -  пам’ятний подарунок.
У бібліотеці села Гостів проведено годину мужності «Пам’ять про вас у наших серцях живе». Бібліотекар Наталія Гопей розповіла про людей, які героїчно боролися за визволення нашого краю, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, що забрала мільони  життів, принесла лихо і горе на нашу українську землю. Старшокласники дізналися про героїчні подвиги своїх дідів та батьків. Взяли участь у майстер-класі з флористики «Мак – квітка миру», кожен учасник мав змогу виготовити свою квітку.
Біля обеліска Слави разом з клубом Підвебцівська бібліотека провела годину-спогад «Тим, хто відав життя за мир, присвячується». Священик відправив панахиду за  загиблими. Старшокласники декламували вірші про героїв війни та в зоні АТО.
Ісаківська бібліотека разом з клубом провела урочистості біля обеліска Слави в селі та урок пам’яті «Воїне – подвиг твій безсмертний». Бібліотекар Світлана Денес презентувала книжкову виставку « У серцях і книгах пам’ять про війну»  підкраслюючи, що в кожній книзі - розповідь  про випробування, силу духу нашого народу.
На всіх заходах присутні запалили поминальні свічки – свічки надії. Вони символізують пам’ять про загиблих у Другій світовій війні, загиблих у наші дні в зоні АТО та ООС і віру в те, що на рідній землі не буде більше війни.
                                      Шана та слава героям!!! Вічна память загиблих!!!
  


    

Немає коментарів:

Дописати коментар