понеділок, 18 травня 2020 р.

Вивчай Європу – змінюй Україну


Для українців День Європи - це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.
День Європи святкується в усіх великих та маленьких містах. Різні святкові заходи проходять і в бібліотеках. Проте цього року через пандемію та карантинні обмеження бібліотеки не мають змоги організовувати публічні зустрічі для відзначення Дня Європи в Україні для своєї громади.

У бібліотеці-філії с. Нижнів  діє виставка-екскурсія «України шлях в  Європу», на якій представлено  цікаву, багатожанрову літературу, що розповідає українцям про життя у Європі, про історію та культуру інших держав.
Багато цікавого та загадкового, що таїть в собі Європа, побачили в онлайні користувачі в бібліотеці-філії с.Кутище під час інтернет-круїзу «Літературна подорож по Європі», де ознайомилися з укладом життя, традиціями та обрядами, милувались чудовими європейськими краєвидами.
В бібліотеці-філії с.Петрилів організовано виставку тематичної літератури «Вивчай Європу – змінюй Україну», яка була наповнена інформацією про країни які є членами ЄС, літературними творами.
   Інтерес до реалій життя в країнах Євросоюзу в нашому суспільстві зростає, і бібліотеки долучаються до процесу просвіти громадян , чим сприяють процесу євроінтеграції України.

 








Запрошуємо вас переглянути онлайн-виставку книг:

              
Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності / Сергій Плохій
Початок форми
Книга цікаво й доступно розповідає про історію нашої держави від часів Геродота до подій на Сході України сьогодні. Це авторитетне видання допоможе краще зрозуміти події минулого, а через них – і наше сьогодення. Автор фокусує увагу на українцях як найбільшій демографічній групі, а згодом – головній силі, що стояла за створенням сучасної нації.

ПЕРЕХІД ДО ЄВРОПИ. ЯК КОНТИНЕНТ СТАВ СОЮЗОМ
ЛУУК ВАН МІДДЕЛААР

Луук ван Мідделаар — нідерландський історик і політичний філософ, який з  2010 по 2014 роки був найближчим помічником Германа ван Ромпея, першого постійного президента Європейської Ради. У своїй книзі «Перехід до Європи» він докладно аналізує історію формування та внутрішній устрій Європейського Союзу, від моменту створення Європейської спільноти вугілля та сталі (1951) до сучасного стану ЄС. Оригінальна концепція Мідделаара розглядає ЄС як утворення, що складається з трьох «сфер»: зовнішньої (сукупність усіх держав Європи), внутрішньої («Європа спільноти» з передбаченими угодою спільними інституціями) та проміжної (взаємини між державами — членами спільноти)

Європейське право (право Європейського Союзу)
 Структура посібника складається з таких основних розділів курсу: вступ до європейського права (поняття, принципи, джерела, система права, основні положення про Європейський Союз), положення про інститути Європейського Союзу, його консультативні органи, громадянство Союзу, політика Союзу та внутрішня діяльність, зовнішня діяльність Союзу, правові акти Союзу, процедури ухвалення та ніші положення, захист прав людини і основоположних свобод. Навчальний посібник розрахований на студентів, слухачів, аспірантів юридичних навчальних закладів. Структура посібника побудована на найбільш оптимальному та легкому поданні матеріалу студентам – у запитаннях і відповідях. Даний посібник стане у пригоді всім, хто бажає озброїти себе системою знань з курсу європейського права.


Немає коментарів:

Дописати коментар