понеділок, 30 липня 2018 р.


Літо з книгою
Канікули! Літо – найулюбленіша пора всіх дітей.        
Бібліотеки Тлумацької ЦБС запрошують всіх дітей та їх батьків провести з ними літо. Протягом літнього періоду у бібліотеці можна гарно відпочити, відправитися в захоплюючу подорож по сторінках улюблених книг, почитати цікаві журнали, поспілкуватися з однолітками, пограти у різні ігри, малювати, здійснювати віртуальні екскурсії. Тут можна переглянути цікаві книжкові виставки, літературні експозиції. Для юних книголюбів декілька років поспіль діє програма літніх читань «У книги не має канікул», які організовуються в бібліотеках та за межами бібліотек. Просуванню книги і читання сприяє піар-акція «Виходь у двір читати», проведена у бібліотеках сіл: Жабокруки, Ісаків, Гарасимів, Гончарів, Підвербці, Грушка, Жуків, Хотимир, Петрів та ін. під назвою «Барвистий віночок літа».
 Захоплююче дійство провела бібліотекар С.Денис у книгозбірні села Ісаків – презентацію нових дитячих книжечок «Сторінками української книги», «У казки на гостинах». Учасники ті відвідувачі ознайомилися з новою дитячою літературою, всеукраїнським дитячим журналом «Дзвіночок». Захід супроводжувався конкурсами, під час яких діти читали вірші, цікаві уривки з казок. Найактивніші учасники отримали солодкі призи.
         Бібліотека села Жабокруки провела святкове дійство «Літня зустріч на бібліотечні галявині». Бібліотекар Г.Данюк ознайомила маленьких читачів з кращими творами українських письменників, розповіла про дитячий журнал
«Дзвіночок» наголошуючи, що це однин із найкращих дитячих журналів. І зацікавить, і якщо потрібно – настрій підніме, і мудрості навчить. Юні читачі охоче ділилися враженнями від прочитаних книг.
Цікаву літературну мозаїку «З якої ми казки» провела бібліотекар Г.Шмітик у бібліотеці села Грушка. Розповіла про дивовижний світ казок. Діти за малюнками відгадували назву казки, відповідали на питання вікторини, пререглянули книжкову виставку «Наші улюблені книжки». Для старшокласників проведено бібліотечні посиденьки «З книгою навчаємось до школи збираємось», де прослухали інформаційну пораду бібліотекаря «Ці книги необхідно прочитати кожному».
Гостівська бібліотека провела свято казки «Подорож у світ казок». Бібліотекар Н.Гопей розповіла, що на казочках, оповіданнях, історичних оповідях виросло не одне покоління школяриків. Вони вчили їх віри в Бога, шанувати батька і матір, любити рідну материнську мову, шанувати українських героїв. Кожна дитина розповіла про свою улюблену казку, про пригоди улюблених героїв. В бібліотеці села Хотимир проведено мандрівку «За сторінками журналу Дзвіночок». Діти поділилися враженнями від прочитаного, а потім їх виразили в малюнках.
У бібліотеці села Нижнів проведено на свіжому повітрі дитячий конкурс. Школярі розповідали про прочитані книги, відгадували загадки, розказували прислівя, скоромов
ки. Найактивніші – розказували вірші.
За рекомендаціями Міністерства освіти і науки України, з урахуванням шкільної програми та позакласного читання в бібліотеках складено для учнів рекомендаційні списки, «Що читати влітку».
Разом із бібліотекарями діти цікаво і змістовно проводять літні канікули, отримуючи позитивні емоції від зустрічі з літературними героями, покращують навички спілкування, розвивають свої інтелектуальні та творчі здібності, поповнюють свої знання.
Книгозбірні району запрошують всіх школярів до проведення цікавого, змістовного, корисного дозвілля.
Любі діти! На канікулах сумувати ніколи – приходьте до бібліотек за втіхою.










  

Немає коментарів:

Дописати коментар