середа, 22 серпня 2018 р.

Відзначення 80-ліття поета Тараса Мельничука


На Вкраїну дорога моя, на Вкраїну,
Камениста, тернова – іду все одно.
Людині дано одну Батьківщину –
Серце одно.
Т.Мельничук

В рамках проекту «100 років Української революції» бібліотеки району знайомлять своїх користувачів з постатями української історії, культури, які присвятили своє життя боротьбі за незалежність, державність України, чиє життя є прикладом незламності та героїзму. В серпні місяці виповнюється 80 років від дня народження українського поета - дисидента Тараса Мельничука.
З нагоди ювілею поета у бібліотеках організовано ювілейні виставки-персоналії, виставки-репортажі, тематичні викладки літератури присвячені 80-річчю від дня народження відомого українського поета, дисидента, лауреата Шевченківської премії. На виставках представлена література, публікація віршів, а також матеріали про життя і творчість поета.
У бібліотеці села Кутище проведено презентацію виставки-персоналії «Він прагнув волі, справедливості й добра». Бібліотекар Галина Мичкодан детально і цікаво розповіла про складну і нелегку долю Т.Мельничука. Проаналізувала основні події життя і творчості нашого земляка. Старшокласники прочитали його вірші.
Протягом серпня місяці користувачі книгозбірень з цікавістю знайомились з біографією письменника, поета, патріота, а також читали вірші з його поетичних книжок: «Несімо любов планеті», «Із-за грат», «Князь роси», «Строфи з Голгофи», «Чага».
Присутні також вшанували хвилиною мовчання пам'ять письменника Степана Пушика, котрий відійшов у вічність напередодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар