вівторок, 28 серпня 2018 р.

Святкування Дня незалежності України


Благословенна у віках земля
З хлібами щедрими під небом синім.
Велично й впевнено зійшла зоря
Нової України.

У серпні Україна відсвяткувала День прапора та 27-му річницю проголошення незалежності. Україна – наша земля, рідний край. З багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, мудрими і талановитими людьми.
Книгозбірні району не залишились осторонь цих святкувань. Майже кожна бібліотека відзначила ці події, цікавими інформаційно-просвітницькими заходами. В бібліотеках сіл: Олещино, Гончарів, Жабокруки пройшли години державності, інформаційні години «Ти свята й велична мати – Україно», «Небесно – голубий наш стяг», «Прапор – символ України», де присутнім бібліотечні працівники розповіли про історію створення незалежної України та історію державних символів. Взяли участь у вікторині «Чи знаєте Ви історію своєї держави?», завершився захід конкурсом дитячих малюнків «Я малюю Україну».
Літературні години «Хай квітне моя Україна» проведено в бібліотеках сіл Живачів, Ісаків, де відвідувачі читали вірші та співали пісні про Україну.
У НД с.Кутище проведено історичний круїз «Символи нашої держави – ознака сили і слави».
Зі вступним словом до відвідувачів звернулась директор НД с.Кутище Олександра Налисник, яка привітала з наступаючим святом та розповіла про віхи історії українського державотворення. З книжковою презентацією за однойменною назвою заходу учасників ознайомила завідувач бібліотеки – філіалу Галина Мичкодан. Виставка включає матеріали про історію національної символіки українців з давніх часів до сьогодення. Діти шкільного віку декламували вірші та співали пісні про Україну.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять захисників України, які полягли на Майдані та в зоні АТО.
У бібліотеці пройшла патріотична година «Усі ми діти твої, Україно!». Бібліотекар Г.Мичкодан зробила віртуальну подорож «Україна – славний край». За допомогою відео-показу розповіла про події пов’язані з історією українського державотворення, демократичний вибір, розкрила значення незалежності, як споконвічного прагнення українського народу. Ознайомила всіх з виставкою квілт «Я, родина, Батьківщина», на якій окрім книг представлено різні сувеніри.
Літературне свято під назвою «Є така держава Україна» проведено в Гостові.  Сільський голова Г.Нищук розпочала свято із привітання односельчан із святом та побажала міцного здоровя, щастя родинам та ненці Україні.
Бібліотекар Н.Гопей розповіла про славне минуле та гірку долю українського народу. Учні школи прочитали вірші присвячені Україні. Свято закінчилось вшануванням пам’яті погиблих героїв, які загинули за волю України і героїв АТО хвилиною мовчання. 
В селах Жуків, Нижнів,  Грушка та ін. святкування розпочались святою літургією в храмах. Після служби громади села вирушили до памятника Борцям за волю України, де відбувся святковий концерт. З привітаннями виступили сільські голови. З привітаннями виступили сільські голови. Бібліотекарі та активні читачі читали вірші про красу і велич рідного краю, про важкий тернистий шлях України до незалежності. Працівники книгозбірень розповіли про історію прапора акцентуючи, що і сьогодні під Державним Прапором українці відстоюють рідну землю на Сході України. Доводячи всьому світу свою незалежність.

Грушківська бібліотека провела усний журнал «Моя Україна – єдина і вільна…». Одна із сторінок журналу «Небесно-золотий наш стяг» була присвячена нашій святині – українському Прапору. Презентуючи виставку «Хай квітне моя Україна» бібліотекар Г.Шмітик перегорнула сторінки історії України. Вірші про Україну, національну символіку декламували учні школи.
           Підводячи підсумки проведених заходів бібліотечні працівники звертаючись до забутого, відкривали історію України, нагадували традиції та культурні надбання, сприяли формуванню у користувачів людської гідності, любові до рідної землі, свого народу.
         Нехай живе в віках, славне імя твоє, рідна Україно!
   
   







Немає коментарів:

Дописати коментар