понеділок, 20 серпня 2018 р.

До святкування Дня Прапора та Дня незалежності України в книгозбірнях Тлумацької ЦБС


Живи та міцній,Українська державо!
Вмирали у битвах мільйони бійців,
Щоб стяг синьо-жовтий  піднявсь
величаво
й над Києвом стольним віки майорів!


У серпні вся Україна відзначатиме День Прапора України та День Незалежності України.
 Одвічна мрія народу – жити в самостійній і незалежній державі збулася - 24 серпня 1991 року Верховна Рада прийняла історичний документ – «Акт проголошення незалежності України», а у 2004 – святкування «Дня Прапора України»
  В бібліотеках Тлумацької ЦБС до відзначення цих подій діють тематичні виставки,  викладки літератури, на яких представлена література з історії України від найдавніших часів до сьогодення, державні символи нашої держави: прапор, герб, текст і ноти гімну.
 «Незалежній Україні слава нині і повік»- Грушка, Хотимир, Кутище. «Велична і свята, ти наша мати Україно» - Обертин, Жабокруки, Гончарів. «Незалежність, демократія, воля»-Яківка, Олещино, Попелів.


"В усіх тисячоліттях і віках нехай святиться слово Україна» -Підвербці, Буківна, Попелів,Нижнів. В книгозбірнях проводяться різні інформаційно-просвітницькі заходи: години спілкування «Ми всі українці – єдина сім’я» - Жуків,Олещино; уроки державності «Всім серцем любіть Батьківщину свою» -Хотимир, Жабокруки, Підвебці. Запрошуємо на віртуальну подорож «День незалежності: історія і традиції святкування» у бібліотеки сіл Петрів, Кутище, Хотимир, Обертин ,літературний марафон «Україна- єдина країна», історичні мандрівки,години інформації «Наш прапор – наша сила та відвага», «Моя Україна – свята і єдина»- в більшості бібліотек району та інші заходи.

«Гортайте» сторінки історії нашої держави, знайомтеся з історією державної символіки, згадуйте віх тих, хто виборов нашу волю і незалежність
                        Національна честь – це керма корабля,
    Держіть її в руках могучих,
       Аж поки в усміхах блискучих
                                     Не зацвіте свята земля.   
                        Національна честь – це зірка провідна,
Ідіть вночі лише за нею,
Доки над рідною землею
    В красі не спиниться вона.
                                        
 Олександр Олесь

З святом Тебе наша рідна Україно!!!
  

Немає коментарів:

Дописати коментар