пʼятниця, 22 лютого 2019 р.

Не плач за мною, мамо, не плач Я не хотів війни я боронив свій край…

20 лютого вся Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО. В селах району цього тижня проводились різні поминальні заходи з нагоди 5-ї річниці трагічних подій на Майдані.
 Обертинська селищна бібліотека - філія провела годину – спомин «Ми будемо тебе пам’ятати…» присвячену світлій пам’яті Михайла Погорєлова, уродженця селища Обертин. На захід з працівниками бібліотек була запрошена мати М. Погорєлова. Бібліотекар
О. Бойцан коротко розповіла біографію героя, що 19 лютого він би повинен був відзначити свій день народження, але передчасно обірвалось його молоде життя… Загинув Михайло у зоні проведення антитерористичної операції під Іловайськом і нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Своїми спогадами про сина поділилась мати героя. В бібліотеці-філії с. Яківка в  пам’ять про Небесну Сотню, Героїв АТО бібліотекар Марія Луцик прочитала свій авторський вірш. Старшокласники читала патріотичні вірші присвячені Героям Майдану. Вшанували хвилиною мовчання героїв, які віддали життя за незалежну Батьківщину.
Нижнівська бібілотека-філія провела урок патріотичної свідомості «Майдан. Гідність та Свобода». Бібліотекар Леся Кліщ розповіла про трагічні події Революції Гідності та постаті Героїв Небесної Сотні. Це приклад мужності і героїзму наших співвітчизників, які постали на захист своєї держави, які віддали життя за Україну. Бібліотекар зробила огляд літератури на книжковій виставці «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків». Завершився захід виконанням Гімну та хвилиною мовчання за полеглими Героями.

Бібліотека-філія с. Петрів провела годину- пам’яті «А Сотню вже зустріли небеса…». Читачі бібліотеки з почуттям гордості вслухалися в кожне слово бібліотекаря С. Дунець – бо тема Майдану одна з важливих трагічних тем  в історії України. У виконанні читачів звучали пісні та вірші присвячені цим подіям і ознайомилися з літературою присвяченою Героям Майдану.

Читачі бібіліотеки – філії с. Жуків мали можливість переглянути книжкову виставку – реквієм «Герої нашого часу…», на якій представлені книги, що розповідають про патріотів, загиблих від пострілів снайперів, померлих у лікарнях героїв, названих народом Небесною Сотнею.


Герої не вмирають, вони завжди будуть в наших серцях!

Немає коментарів:

Дописати коментар