понеділок, 18 лютого 2019 р.

30 літ минуло відтоді, як вивели з Афгану радянські війська


  
30 літ минуло відтоді, як вивели з Афгану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам’ятати, що і серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками і учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.
 Бібліотеки-філії Тлумацької централізованої бібліотечної системи взяли участь у районних заходах з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
В Хотимирській бібліотеці-філії проведено годину-спомин «Афган живе в моїй душі…», де відбулася зустріч з учасником бойових дій в Афганістані Буртником Миколою Степановичем. Під час заходу присутні ознайомились з подіями чужої війни та про наших земляків, які загинули на тій війні.
 Учасник бойових дій Микола Буртник розповів про свій бойовий шлях на афганській землі та про мужність і героїзм своїх побратимів. Присутні переглянули фотографії з армійського альбому та нагороди учасника тих подій.
 Справжнє піднесення було в школярів, коли вони доторкнулись до нагород та змогли поносити кітель Миколи Степановича.
В Петрівській бібліотеці проведено годину пам’яті «Наш біль Афган». Присутні слухали розповідь бібліотекаря С.Дунець про воїнів інтернаціоналістів, які виконували свій  інтернаціональний обов’язок в Афганістані. І, що пам’ять про ці події завжди залишаться в пам’яті українського народу. Бібліотекар організувала презентацію книги Ольги Слоньовської  «В Афганістані, в чорнім тюльпані», яка перепліталася з виконанням віршів та пісень про мужність воїнів-афганців.

Працівники Обертинської бібліотеки-філії провели інформ-акорд «Життя, обпалено війною». Бібліотекар О. Бойцан розповіла про історію тієї далекої війни, що пам’ять про події жива, оскільки це історія нашого народу, яка коштувала втратами сотень і тисяч юнаків, яким би ще жити й жити…
 Також ознайомила з літературою «афганської» тематики. Переглянули фрагменти відеофільмів про афганську війну.
В Живачівській бібліотеці-філії проведено час історії «Цей одвічний біль Афгану». Бібліотекар М.Ткачук ознайомила з подіями та героями страшної Афганської війни.
Марія Іванівна привітала односельця воїна-афганця з ювілейною датою та від всіх односельчан подякувала за героїзм, відданість, мужність.
Виконуючи свій інтернаціональний обов’язок живачівський хлопець Іван Вавшків – віддав найдорожче – своє життя у цій війні. До пам’ятника І.Вавшківа бібліотекар з односельчанами поклали квіти та вшанували пам’ять хвилиною мовчання.
 
  


Немає коментарів:

Дописати коментар