середа, 10 квітня 2019 р.

Великдень: дорога до людських сердець

До Великодніх свят бібліотеки району активізували популяризацію духовної літератури, організовують святкові книжкові виставки, тематичні викладки літератури, виставки великодньої атрибутики. Проводять години духовності, години народознавства, творчі акції, майстер – класи.
Значення молитви в нашому житті кожної людини розмірковували читачі Петрівської бібліотеки – філії на годині духовного спілкування «З молитвою у серці». Отець Михайло намагався донести до сердець присутніх силу і значення молитви в житті кожної ини. У його виконанні прозвучали духовні пісні.
Аматори народного мистецтва виконували пісні де прославляли Всевишнього, читали молитви, вірші та біблійні оповіді.
 Бібліотекар С.Дунець провела презентацію книжкової виставки «У Христа – Спаситель світу»

 Культурно - освітянські працівники с. Підвербці провели годину духовності «Роздуми про вічність».  Директор Народного Дому виступила із  інформаційною бесідою «Відродиться душа – відродиться Україна» - про Великий піст, про страсну дорогу Христа, про молитву...
 На фоні тихої музики звучали слова Ісуса, які промовляли учні, адже молитва наближає нас до Бога.
 Бібліотекар М.Самборська ознайомила з духовною літературою на книжковій виставці «Ісус Христос – Спаситель світу».
 У бібліотеці – філії с. Грушка проведено годину духовності «Страсна дорога Христа», щоб спонукати читачів до роздумів про жертву принесено Сином Божим заради людей.
 Завідувач бібліотекою Г. Шмітик розважаючи над стаціями Хресної дороги присутні разом з Ісусом постали перед судом Пилата, відчули його біль і приниження – усвідомили, що не цвяхами, а людськими гріхами Він прибитий до хреста.
 Подібне розп’яття сталося і в наш час  - розп’яття нації коли Герої Небесної Сотні пожертвували собою заради того, щоб ми більше ніколи не бачили закривавлений прапор, небо просякнуте димом гранат, плач зірок в бездонних українських небесах.
 Учасники народної творчості декламували вірші, виконували пісні на духовну тематику.
 Завершився захід спільною молитвою. Низку таких заходів проведено в бібліотеках – філіях сіл Яківка, Олещино, Жуків. 

  


            

Немає коментарів:

Дописати коментар