вівторок, 23 квітня 2019 р.

Великодній дивосвіт


День Воскресіння Ісуса Христа одне з найбільших свят.  І невід’ємною частиною Великоднього свята є писанка. Бо з давніх - давен яйце є символом весняного відродження природи зародження життя.
 У Обертинському замку Злати педагоги БДЮТу та бібліотечні працівники Обертинської сел. бібліотеки – філії провели з учнями ліцею майстер - клас «Писанка – символ України».
Зі вступним словом виступила бібліотекар О.Бойцан, яка розповіла про писанку, історію її виникнення. Майстер - клас з розпису писанок провела методист БДЮТ  Хамут Марія Михайлівна.
Присутні ознайомилися з літературою на книжковій виставці «Писанка – світлий символ великодня».

   В Гарасимівській бібліотеці – філії проведено майстер -  клас по виготовленню пасхального яйця у техніці декупаж. Ця техніка дуже проста, тому на майстер класі були присутні діти молодшого шкільного віку.
 Діти з задоволенням слухали бібліотекаря Н.Боднар як можна без фарбників та клею, прикрасити до великодня яйце.
У це світле, весняне, радісне свято, кожна людина вірить у диво. Учасники майстер – класу разом з бібліотекарем  Г. Данюк в бібліотеці – філії с.Жабокруки своїми руками створювали великодні шедеври – розписували великодні писанки. Г. Данюк розширила знання дітей про історію походження писанок. В кожен витвір, з любов’ю та світлими думками, вони вкладали частину своєї душі. То ж ця справа подарувала дітям багато приємних емоцій.
До уваги читачів у бібліотеках району діють виставки Великодньої атрибутики, тематичні  викладки «Барви Великодня».
З наступаючим Світлим Воскресінням Христовим!!!   

Немає коментарів:

Дописати коментар