пʼятниця, 24 травня 2019 р.

Їх подвигу немає забуття


Тлумаччина відзначила День героїв. В цей день біля обелісків Слави, в клубах в бібліотеках-філіях згадують  подвиги воїнів УПА, ветеранів Другої Світової війни, українських – націоналістів , Героїв Небесної Сотні, бійців ОТО, ООС, усіх хто боровся за незалежність та свободу України.
  Обертинська селищна бібліотека-філія провела годину пам’яті біля пам’ятної стели воїну АТО  М.Погорєлову «Тим, хто віддав життя за
мир, присвячується…» Бібліотекар О.Бойцан розповіла коротко про подвиг і мужність воїна АТО, земляка М.Погорєлова, який у розквіті своїх духовних і фізичних сил віддав життя за незалежну вільну Україну. На поминальному заході була присутня мати воїна – Мирослава Василівна. Спільною молитвою пом’янули усіх, хто
загинув за рідну землю. До пам’ятника поставили запалені свічки та квіти.
   У бібліотеці-філії с. Гарасимів відбулася година пам’яті та презентація книжкової виставки «Слава Героям України!» Бібліотекар Н.Боднар ознайомила присутніх з матеріалами представленими на книжковій виставці, поіменно назвала жителів села, які боролись за волю України,  учасників АТО, особливо про земляка  М.Шемигінського – Нестерук. Школярі декламували вірші про героїв України. Бібліотекар разом з школярами поставили квіти до обеліска Слави та помолились за всіх загиблих.
У бібліотеці-філії с. Хотимир проведено патріотичний екскурс «Імена які стали легендою». Бібліотекар О.Цінявська згадала подвиги героїв України, жителів села, які боролись за незалежність України, несли і несуть службу в зоні АТО, ООС. Учасники гуртка художнього читання декламували вірші про героїв України.
 В Гостівській бібліотеці-філії під час години – пам’яті «Вічна слава героям!» старшокласники розповідали про героїв Прикарпаття.
 У
бібліотеці-філії с.Підвербці  проведено годину пам’яті «Герої не вмирають». Учні місцевої школи читали патріотичні вірші прославляючи подвиги героїв України.
 Нижнівська бібліотека-філія  провела годину пошанування пам’яті героїв Прикарпатців «Пам’ятаємо героїв імена» - про мужність і героїзм солдатів, офіцерів і простих людей розповідала бібліотекар Л.Кліщ та присутні на заході.
 Працівники НД та бібліотеки-філії с. Жуків провели віче «Вічні Герої» біля пам’ятного Хреста всім загиблим односельчанам. Священик  разом з церковним хором відправив панахиду. Учні школи розказували вірші про героїв України.
 «Наші герої не вмирають ніколи» - під такою назвою в бібліотеці-філії с. Грушка відбулася патріотична година. Бібліотекар Г.Шмітик ознайомила присутніх із героїчними та трагічними сторінками історії України. Презентувала книжкову виставку «Їхніми іменами славна Україна». Учні розмальовували плакат у якому висловили свої побажання для покращення майбутнього України.
 Бібліотеки району взяли участь у підготовці та проведені біля пам’ятників, монументів воїнам–визволителям, обелісків Слави мітингів–реквієм для жителів місцевих громад.

 На всіх заходах присутні запалювали поминальні  свічки - свічки надії. Вони символізують пам’ять про героїв   Другої світової війни, загиблих у наші дні  в зоні АТО та ООС і віру в те, що на рідній землі буде мир.
 Шана та слава героям!!!  Вічна пам’ять загиблим!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар