пʼятниця, 17 травня 2019 р.

«Вишиванко моя, вишиванко…»


Щорічно в травні ми відзначаємо День вишиванки. Адже вишиванка в Україні завжди відігравала велику роль.
В бібліотеках району проводяться різні просвітницькі заходи, на яких незмінним оформленням є вишивка.
Свято вишиванки проведено в бібліотеці с. Жабокруки. Односельці одягли свої найкращі вишиванки. Ведучою свята була бібліотекар Г. Данюк, яка є майстринею з вишивання і розповіла про історію нашої української вишивки.
Звучали мелодійні українські пісні та поезії у виконанні старшокласників.
В бібліотеці багато вишивок сільських майстринь представлено на виставці «У вишиванках душа співає».

У Петрові проведено годину народознавства «Я люблю вишиванку…». Бібліотекар С. Дунець організувала парад вишиванок акцентуючи, що вишиванка в Україні ніколи не була простою одежиною. Це ідентичність України, національний оберіг, що відображає культурні цінності та надбання українського народу протягом століть.
Жуківська бібліотека проводить цікаві зустрічі з членами клубу «Берегиня», створеного при бібліотеці. Їх об’єднує любов до книги і вишивки. Відбулося чергове засідання клубу «У вишивках душа співає», присвяченого Дню вишивки з майстер-класом, піснями, жартами, виставкою робіт вишивальниць «Вишивка – це твір мистецтва».
Весело і цікаво пройшов День вишиванки у Нижневі. Долучилась і до цього свята бібліотека. Бібліотекар Л.Кліщ провела літературний квест «Цінуємо своє, не забуваємо традиції»
Відзначаючи День вишиванки, ми вкотре стверджуємо, що символом нації – вишиванка – завжди була, є і буде необхідним оберегом єдності України.  



Немає коментарів:

Дописати коментар