вівторок, 30 липня 2019 р.

Конституція


                                                                                                     Конституція – путівник від
                                                                                                     якого я ніколи не відмовлюся.
                                                                                                                            Джордж  Вашінготон

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Бібліотечні працівники району постійно ознайомлюють з основними положеннями Конституції України, роз’ясняють значення статей ООН, виховують пошану до державної символіки. З цією метою проводять правові заходи.
В бібліотеці-філії с.Хотимир Тлумацької ЦБС оформлено виставку «Оберіг нашої державності». Бібліотекар розповіла, як народжуються закони, що Конституція дає кожній людині права.
Виставки допомагають зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображають найважливіші шляхи становлення українського констутиціонізму, що триває і зараз.
У бібліотеці-філії с.Яківка проведена правова панорама  «Конституція України із глибини віків до сьогодення. Бібліотекар М. Луцик виступила з бесідою «Конституція України основний закон суспільства і держави». Разом із учителем історії відповіли на марафон правознавчих питань.
Бібліотека – філія с. Кутище запросила на відео подорож – «Конституція наш спільний крок до майбутнього». Бібліотекар Г.Мичкодан розповіла про основні закони України та запросила на перегляд відеофільму про правовий акцент «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо».
Бібліотека-філія с. Підвербці провела дитячий ранок «Мої  права та обов’язки в Конституції України», а в бібліотеці-філії с. Нижнів старшокласники  з  Днем  Конституції  привітали Рідну Україну. «Конституція  України – основний  закон, який  закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, про права та обов’язки громадян» – розповіла  завідувач бібліотекою-філією Леся Кліщ. 
Про відродження України, про внесення змін
до Конституції розповіла бібліотекар Л. Кулиняк. Цікавою була дискусія «Я і мої права» з питань і відповідей, про віхи історії Конституції України, про державні символи України. Звучали привітання з Днем Конституції, піснями і віршами.
Проведення у бібліотеках інформаційних, правових, патріотично-виховних заходів, спрямованих на роз’яснення, значення норм Конституції України в створенні правової держави, формують правову культуру, виховують громадянську свідомість та повагу до основного закону України.

Немає коментарів:

Дописати коментар