понеділок, 29 липня 2019 р.

Зустріч бібліотечних працівників з Романом Вірастюком – поетом

У читальному залі Публічної бібліотеки Тлумацької ОТГ, пройшла цікава зустріч працівників бібліотек району з відомим земляком, титулованим спортсменом, авторитетним чиновником, а також патріотом України Романом Вірастюком.
 Після складних операцій на серці, реабілітації,  прощання з професійним спортом, активне творче та суспільне життя, неабияка енергія і бажання жити – народили Романа  Вірастюка – поета.
Директор Тлумацької ЦБС В.Пушка представила поета: «Роман Вірастюк – легкоатлет, штовхач ядра, бронзовий призер чемпіонату Європи 1994 року, чотирикратний срібний медаліст Кубка Європи й учасник трьох Олімпійських ігор, нині очолює
Департамент Олімпійського спорту в Міністерстві молоді і спорту України». За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток спорту на Прикарпатті, високий професіоналізм отримав почесну нагороду «За заслуги перед Прикарпаттям».
Вірастюк  Роман Ярославович цікаво розповів про свій життєвий шлях, про свої плани й бачення розвитку спорту в Україні, про майбутнє України, як Європейської, сильної та незалежної держави. Представив присутнім збірку віршів у книзі «Я міг давно так жити». Розповів, як писалися ці поетичні рядки, хто допоміг у виданні книги.
Людина, захист її інтересів та прав, любов до землі, до природи, до людей – основні мотиви поезії в цій книжці. Захоплювало,  що більшість своїх поезій він знає на пам’ять і декламує майстерно. Надовго запам’ятались поезії: «Пошли нам Боже», «Вертайтеся в люди», «Небесна сотня» та багато інших.
Зустріч проходила цікаво і невимушено.
 Директор Тлумацької ЦБС В.Пушка  подякувала Роману Вірастюку за цю прекрасну зустріч, за його чудову, просту і легку поезію, за його любов до України.
Всі присутні на зустрічі отримали в подарунок від автора книжку з автографом «Я міг давно так жити».

Немає коментарів:

Дописати коментар