вівторок, 30 липня 2019 р.

Декларації про державний суверенітет України


                                                                             «Становлення незалежності України»
                                                                             Книжкова виставка до річниці прийняття               
                                                                             Декларації про державний суверенітет України.

16 липня 1990року Верховна Рада України прийняла Декларацію про державний суверенітет України зробивши перший крок до відродження української державності як ідеї Соборності України народу та його земель.

 У бібліотеках району діють книжкові виставки, викладки літератури «Становлення незалежності України» - де висвітлені основні розділи та положення Декларації. Вистава репрезентує законодавчі документи, історичні нариси, матеріали конференцій – «Декларація про державний суверенітет України: історія прийняття, документи, свідчення».
 Зацікавлять відвідувачів особисті спогади народних депутатів ХІІ скликання Верховної Ради України. Змістовне наповнення виставок розкриває питання самовизначення української нації, народовладдя, державної влади, територіальної цілісності.

 Під час презентації у бібліотеках проходять інформаційні бесіди, уроки державності, просвітницькі години.
 Урок державності «Декларація про державний суверенітет України – ознака державності….» , проведено в бібліотеці – філії  с. Ісаків. Розпочинаючи захід бібліотекар С.Ткачук зазначила: «Ця подія мала доленосне значення для нашого народу, закріпила правовий фундамент подальших демократичних перетворень. Ухвалення Декларації засвідчило прагнення українців жити у самостійній і неподільній Україні.
 Сучасні складні часи потребують від усіх самовідданості, консолідації, порозуміння та мудрості заради побудови вільної і щасливої України. С.Денис виступила з історичною довідкою про прийняття Декларації.
Присутні ознайомились з літературою на книжковій виставці.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар