субота, 29 червня 2019 р.

Мандруй у літо разом з книгою


Триває літо, але у книжок немає канікул. Вже традиційно,в  цей період бібліотеки району проводять акцію «Літо з книгою» - активне залучення дітей до читання, змістовне, пізнавальне дозвілля з книгою.
 Протягом літніх місяців бібліотеки району  проводять різні масові заходи: літературні ігри, огляди журналів, презентації нових книг, свято книги, різноманітні розваги, ігри на свіжому повітрі – бібліо-пікніки, голосні читання, конкурси. При бібліотеках працюють гуртки дитячої творчості – де діти відпочивають, малюють, ліплять, відгадують ребуси, кросворди.
 До послуг користувачів книжкові виставки, інформаційні стенди, тематичні викладки з новою літературою
«Веселися, грай, книжки читай», «Дітям світу сонце й мир», «Подорож по сторінках цікавих книг», «Книги за шкільною програмою». Які містять найпопулярніші твори для дітей та книги українських авторів і допоможуть перетворити читання у радість задоволення.
 Хотимирська бібліотека організувала для дітей бібліо-пікнік на галявині «Мої улюблені книжки». Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з новими надходженнями, поділитись враженнями від прочитаних книг, та просто почитати цікаву книжку на свіжому повітрі. Поки літо, частіше читайте на свіжому повітрі, - закликала
школярів бібліотекар Л. Цінявська. Провела гру -вікторину , під час якої діти пригадували прочитані казки, носили «воду в решеті», та ловили повітряного змія. Кожен учасник отримав свій подарунок, було цікаво і гамірно.
 Протягом літніх канікул в Ісаківській бібліотеці працює майстерня  «Хенд мейд», що означає «своїми руками». Тут цікаво – оновлюються книги робляться цікаві буклети , закладки власними руками. Діти, разом з бібліотекарем С. Ткачук вчилися підклеювати книги, вирівнювати сторінки, робити цікаві тверді палітурки, складати правильно книжкові блоки. Особливо сподобалось дітям робити кольорові обкладинки для найменших читачів, розмальовувати їх, наклеювати аплікацію. Дітей захопив майстер- клас з виготовлення цікавих закладок – який кожен взяв собі на згадку. Бібліотекар провела захоплюючу гру - вікторину «Казка з підказкою» за одноіменною книжкою, що дуже зацікавила дітей.
Весело, цікаво та, як завжди з користю, діти мандрували сторінками цікавих книжок в Гостівській бібліотеці разом з бібліотекарем Н.Гопей.  Прослухали цікаву презентацію книжкової виставки «Ми діти твої Україно».  Взяли участь у конкурсі «Книга питає, книга відповідає». «Що робить нас українцями?» - під такою назвою пройшла пізнавально - інтелектуальна вікторина , - з питаннями про державні символи України, про народні свята, звичаї, обряди. Школярі дізналися про безліч цікавинок – були активні, багато малювали, вирізали та вчилися робити різні вироби з паперу. Майже всі діти брали участь у іграх на подвір’ї бібліотеки.
 В рамках програми літніх читань Нижнівська бібліотека організувала екскурсію до бібліотеки «Бібліотечне місто». Із розповіді бібліотекаря Л.Кліщ діти дізналися про правила користування бібліотекою, про кращі дитячі книги, журнали. Бібліотекар Л.Кулиняк розповіла про цікаві матеріали в журналі «Дзвіночок», провела літературно-рольову гру «Все про книгу». На десерт всі поласували морозивом. Закінчилось свято веселими іграми на галявині.
 За рекомендаціями Міністерства освіти і науки України, з урахуванням шкільної програми та позакласного читання, бібліотеками розроблені рекомендаційні списки читання «Що читати в літку»
 Бажаєте отримати позитивні емоції від літа, від зустрічі з літературними героями, покращити навички спілкування, поповнити багаж необхідних знань – тож скоріш до бібліотек! Тут цікаво! Весело!!! Щоб літо було книгами зігріте!


     



Немає коментарів:

Дописати коментар