пʼятниця, 14 червня 2019 р.

Семінар-нарада для працівників Тлумацької ЦБС


Для працівників сільських бібліотек-філій Тлумацької ЦБС проведено нараду-семінар,щодо використання УДК в практиці роботи бібліотек. З вступним словом виступила директор ЦБС В.Пушка, яка розповіла про основні завдання бібліотек району.
            Зважаючи на велику кількість виникаючих запитань про пересистематизацію фондів і каталогів з ББК на УДК директор В.Пушка ознайомила присутніх з впровадженням в роботу бібліотек системи УДК, довела до відома бібліотекарям ряд наказів ЦБС, а також запропонувала план дій щодо впровадження нової класифікації, розповіла про термінологію УДК. Потім було презентовано «Таблиці зіставлення індексів ББК і УДК». Відбулося жваве обговорення методики переведення фондів. Ознайомила з порядком вилучення зношеної та застарілої за змістом літератури.
 Обговорювались різні професійні питання, серед яких головне участь  бібліотек району в обласному конкурсі «Краща бібліотека року»
Рекомендовано всім бібліотекам взяти участь в конкурсі. Методистом Є.Кулик дано рекомендації щодо підготовки та в оформлені портфоліо кожною бібліотекою.
Бібліотекарі обмінялися досвідом роботи по різних напрямках бібліотечної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар