середа, 12 червня 2019 р.

Презентація польської літератури в Обертинській бібліотеці-філії


Обертинська бібліотека-філія центр громадської активності, яка проводить багато цікавих заходів з польською меншиною, яка проживє в селищі і об’єднані в Товариство польської культури. Цікавою і змістовною пройшла презентація польської літератури, зібраною польськими  активістами, вихідцями нашого району. На зустріч в бібліотеку прийшли члени польської меншини, студенти, молодь і просто поціновувачі польської культури. Розпочинаючи презентацію бібліотекар О.Бойцан коротко охарактеризувала представлені видання, які відображають історію різних міст в Польщі, визначні місця та пам’ятки. Багато зібрано пізнавальної та довідкової літератури, для тих, хто планує подорож до Польщі, роботу
чи навчання в цій країні, хоче розширити власний кругозір. Польська мова досить співзвучна з українською, але володіння нею потребує певних знань та навичок. Для цього підходять отримані книжки: довідники, словники, путівники, які допоможуть підняти рівень польської мови. Книжки можна розпочинати читати з будь якого місця, адже багато розділів є самодостатніми і навчальними. Деякі тексти і книги можна вважати «відпочинковими».
Допомагали в презентації польської літератури вчителі ліцею О.Івонюк та Ю. Іванішин, які добре володіють польською мовою. Декламували і зачитували уривки з цікавих творів.
Емоційного забарвлення заходу додав виступ місцевої поетеси О.Стефанівської, яка прочитала три чудові вірші і пообіцяла до наступної зустрічі перевести їх на польську мову.
Присутні з цікавістю переглянули виставку польських книг на довго затримуючись, вивчаючи представлену  літературу.
 Завершився захід чаюванням, всі були задоволенні і щиро дякували працівникам бібліотеки за такий захід.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар