четвер, 20 червня 2019 р.

В бібліотеках району проходять заходи до Дня Скорботи



22 червня 1941 року є однією з трагічних сторінок історії українського народу.  Вже багато років відділяє нас від того дня, але в пам’ять прориваються спогади - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни – Другої Світової. Війни не на життя, а на смерть, війни в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.
З 19 по 26 червня, в рамках Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв в Україні, в селах району проводяться заходи вшанування пам’яті українців та їх подвигу під час війни 1941 – 1945років.
Бібліотечні працівники  разом з керівниками місцевого самоврядування організовують та беруть участь в покладанні квітів до братських могил, Обелісків Слави, монументів – воїнам, загиблим у Другій Світовій війні.
Бібліотеки сіл пропонують до уваги користувачів: виставки - пам’яті, виставки - хроніки, тематичні викладки літератури «Ще довго болітиме війна» - Обертин, Жуків, Хотимир, «1941-1945», «Ніколи знову» - Жабокруки, Підвербці, Ісаків, «Червень 1941: над пам’яттю роки невладні» - Яківка, Петрів, Грушка.
 У  бібліотеках проводяться інформаційні години «Життя , як полум’я» - Гарасимів, «Пам’яті загиблих будемо гідні» - Живачів.
 Палагицька бібліотека провели квест - «Стежками війни». Цікавою буде зустріч – бесіда «Навіки в пам’яті залишиться подвиг нашого народу» - в Петрівській бібліотеці.
Грушківська бібліотека-філія проводить
інформаційне досьє «В серцях і книгах пам’ять про війну», Нижнівська – «Той біль із часом не минає». Гостівська бібліотека-філія запрошує на свічу пам’яті «Забуттю не підлягає»
Бібліотеки сіл Жуків, Обертин, Хотимир, Грушка, Олешів, Яківка запрошують школярів на конкурс малюнків «Герої не вмирають»
 Бібліотеки запрошують керівників місцевого самоврядування, учасників АТО, волонтерів, депутатів місцевих рад, жителів сіл для пошанування пам’яті за загиблими у Другій Світовій війні, хвилиною мовчання та запалюванням свічок.
        Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар