понеділок, 25 листопада 2019 р.

Україна: шлях до свободи


                                                         Ми дякуємо вам, хлопці, за життя,
                                                         Ми дякуємо вам, хлопці за свободу,
                                                         Пробачте нас. Пішли ви в небуття…
                                                         Та більше не повернетесь додому!..
                                                         Ви йшли за нас, ви йшли на вірну смерть…

        
Щорічно в листопаді всі ми відзначаємо День Гідності і Свободи. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції (2004р), та Революції Гідності «2013- 2014рр), піднялись на захист демократичних цінностей прав і свобод людини.
Події останніх років ставлять перед бібліотеками завдання: патріотичне виховання підростаючого покоління. До відзначення Дня Гідності та Свободи оформлено в бібліотеках виставки – пам’яті «Події, що змінили долю України», «Україна – країна нескорених».
Де проводяться патріотично-інформаційні бесіди «Революція Гідності та Свободи», години-памяті, уроки мужності, вахти пам’яті… Де йшла мова про Революції, тодішні події на Майдані та патріотів, які не шкодували свого життя заради свободи. Герої не вмирають!
 В Обертинській бібліотеці-філії пройшла презентація книжково-документальної виставки «Шляхами Гідності і Свободи», яку провела  бібліотекар О.Бойцан. На розділах якої відтворено історичні події зими 2013-2014рр і імена  Героїв Небесної Сотні, і кращі світлини Революції, мистецтво Майдану.
 Під час презентації виставки бібліотекар О. Телюк зупинилась на розділі «Нотатки з Майдану», зачитувала різні факти із життя Майдану, декламувала патріотичні вірші.
Бібліотекар ліцею Г. Головатчук презентувала книжку відомого українського письменника сучасності А. Кокотюхи «Вогняна Зима».
 Хвилиною моічання та запалюванням свічки вшанували пам’ять полеглих за волю України  -  майданівців, учасників АТО, ООС.
 Петрівська бібіліотека – філія провела урок мужності «Вони повинні жити в наших серцях». Бібліотекар С.Дунець розповіла про героїв Євромайдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу віддали найдорожче – життя. Молодь читала вірші присвячені героям Майдану, Революції, АТО, ООС. Під час заходу кожен з присутніх не залишився байдужим, на їх очах блищали сльози.
 Всі переглянули тематичну викладку літератури «З Україною у серці».
 Жабокруківська бібліотека провела вахту пам’яті «Гірко плаче Україна за своїми синами»
…В цей день знову і знову згадували тих, хто підняв стяг боротьби за нашу свободу під час Революції Гідності. Учасники заходу з болем і сльозами на очах слухали про події Революції Гідності. Поетичні рядки сплетені у патріотичну мозаїку «Вірші написані майданом» звучали у виконанні читачів бібліотеки.
До Нижнівської бібліотеки завітали учні молодших класів на літературно-патріотичні читання «Небесній Сотні шана і молитва». Із цікавої розповіді бібліотекаря Л.Кулиняк діти дізналися про трагічні події під час Революції Гідності, про героїв – Тлумаччини. Наприкінці діти створили «Свічку пам’яті» та прочитали зворушливі патріотичні вірші.
 Ознайомились з літературою про Революцію Гідності на книжковій виставці «Шляхами Гідності і Свободи».
  Тематичні заходи до Дня Гідності і Свободи відбулися і в інших бібліотеках району.
Будьмо гідними пам’яті наших Героїв! Вірте, що над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість в завтрашні дні!

                               Вас пам’ятати будемо завжди,
                               Із вами будемо боротись за країну.
                               За ту країну, де нема брехні й війни,
                               За нашу й вашу мирну Україну…

Немає коментарів:

Дописати коментар