вівторок, 17 грудня 2019 р.

Хай лунають вечорниці по всій Україні


                                                      Хай лунають вечорниці по всій Україні,
                                                      Посміхнуться українці в єдиній родині,
                                                      Не згасає наша пісня, пісня солов’їна,
                                                       І дарує людям Щастя щедра Україна!


 Багата і щедра наша прикарпатська земля своїми полями, лісами, ріками. Багата на хліб і пісню. А ще наше багатство - народні традиції та обряди. Здавна  існувала у нашого народу чудова традиція – вечорниці.
  Віддаючи шану минулому, беручи найкраще у наше сьогодення працівники бібліотек на вечорницях відроджують усе найдорожче, що є у народу: його мову, пісню, історію.
   Пізнати історію рідного краю допомагають нам книги, і самобутня народна творчість.
 Андріївські  вечорниці проведено в Обертині, за участю селищного голови    В.Хамута, депутата обласної ради  Б.Станіславського,   працівників культури та  бібліотечних працівників.  
   В Ісаківській школі пройшли цікаві, веселі вечорниці за участю   мелодійними піснями, веселими жартами, театралізованими сценами  та запальними танцями.
бібліотекаря «Свято Катерини, свято жіночої долі» з
 У  заключному слові працівники бібліотек зазначили: «Ось і ожили перед нами ігри  і забави, пісні і танці, жарти і веселощі нашого краю». Тепер головне, щоб вони надалі не пішли у забуття.  Міцний наш рід, жива у ньому пам’ять про минуле. Тож бережімо цю прекрасну, невичерпну  скарбницю. У  ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня. Хай у кожного з вас завжди світлим вогником світяться обереги  пам’яті…
 Господиня подякувала хлопцям і дівчатам, що прийшли на вечорниці та запросила всіх на благодійний ярмарок.
Милосердя… Доброта… Співчуваючи біді свого ближнього школярі організували благодійний ярмарок «Людина  починається з добра». Були представлені вироби з тіста – печиво, чебуреки, піци – виготовленні школярами. Для хворої десятирічної  дівчинки з Івано- Франківська зібрали понад 5 тисяч гривень, мати якої працює в нашому районі.







Немає коментарів:

Дописати коментар