пʼятниця, 6 грудня 2019 р.

Зустріч з письменником та поетом Ярославом Ткачівським, Іваном Гавриловичем та за участі академіка АН ВШ України Володимира Качкана


   
   Відбулася зустріч бібліотечних працівників Тлумацької ЦБС та інтелігенції міста Тлумача  на яку були запрошені, поет, прозаїк, письменник, заступник голови Національної спілки письменників України, головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього журналу «Перевал» - Ярослав Ткачівський.  Український учений - історик і теоретик української літератури та етнокультури. Академік АН ВШ ( академія наук вищої школи)України (з 1993) - Володимир Качкан. Поет, літературний  редактор часопису Іван Гаврилович,  які представили 100-й ювілейний випуск журналу «Перевал».

Про розділи чергового видання «Перевалу», девізом якого вже впродовж п’яти років є патріотичний вислів «Україна – понад усе!», розповів Ярослав Ткачівський.
Він детально розповів про розділи журналу, на сторінках якого
надруковані як твори знаних прозаїків та поетів України (Д. Павличка, Р. Горака, О. Яхневич,  Я.Ткачівського та ін…) так і проби пера молодих авторів (зокрема, Марини Єщенко, Олега Кароокого, Богдана Кирсти, Наталі Кривун і Квітки Світлої). Розділ «Гості «Перевалу» знайомить читачів із доробком білоруського поета Миколи Адама в перекладі Марії Вайно та творами сучасних поетів Грузії.   А також усіх присутніх  ознайомив  з новими романами «Навія» та «Монахиня».  
    Володимир Качкан ознайомив всіх присутніх з  книгами  про Степана Пушика «За престолом Нації»,  книгами  про Ярему Гояна «Сповідь душі», «Той, що бачить вічність», присвячена фотомитцю Василю Пилип’юку, та першим   і другим томом  «Постаті» присвячених 100-літтю Українського Січового Стрілецтва.
Поет Іван Гаврилович, як літературний редактор часопису, розповів про найцікавіші публікації журналу та зачитав добірку своїх поезій.
Гостями зустрічі були:  письменник-краєзнавець  Прикарпаття,  член Національної спілки письменників України Михайло Буджак   та історик- краєзнавець  Михайло Дземан, які висловили митцям свої щирі побажання натхнення  у написанні багатьох нових творів, зворушливих та цікавих історій, вдячних слухачів та користувачів.
Директор Тлумацької ЦБС щиро подякувала поважним  гостям і наголосила, що такі зустрічі є справді цікавими і корисними, як для бібліотекарів, так і для всіх поціновувачів української книги. Усі бажаючі мали змогу придбати новий випуск часопису та зробити фото на згадку, а  Тлумацька бібліотека отримала в подарунок книги від авторів.
                          


Немає коментарів:

Дописати коментар