субота, 28 грудня 2019 р.

Новорічні прикраси своїми руками



Новорічні свята наближаються з кожним днем, тому саме час подумати про святкові прикраси для ялинки. Зазвичай все це можна придбати в магазині, прилавки яких «ломляться» від сувенірів і прикрас, призначених для новорічного декору. Ялинкові іграшки можна змайструвати своїми руками! А ще цей процес - дуже цікавий для дітей.
Біблотечні працівники організовують в бібліотеках району проведення майстер – класів «Новорічні прикраси своїми руками». Запропонували дітям багато різних варіантів з виготовлення новорічних прикрас з природніх матеріалів, кольорового паперу, і навчили їх робити.
В Яківській бібліотеці-філії зібралися  «веселі майстри», щоб створити свою ексклюзивну ялинкову прикрасу. Із захопленням та цікавістю долучилися учні старших класів та працівник бібліотеки. Це передноворічне спілкування перетворилося на справжнє свято для дітей, які із задоволенням творили красу разом  з завідуючою бібліотекою М. Луцик. Діти вирізали та склеювали паперові смужки, вирізали та згинали заготовки, формували свої ялинкові іграшки. В стінах бібліотеки витав святковий, новорічний настрій, бо тут панувала творчість, дитяча фантазія та почуття прекрасного.
По завершенню майстер-класу учасники фотографувалися разом із власними виробами, які залишили собі на згадку.
 Всім відомо, що новорічна ялинка — це втілення свята, яскравих емоцій та щастя. Чи не найперше місце у формуванні чарівної атмосфери займають ялинкові прикраси. Адже, що може бути краще за новорічну іграшку створену руками дитини?

Напередодні свят в бібліотеці-філії с. Гарасимів було проведено майстер-клас “Окраса зеленої красуні” з виготовлення ялинкових прикрас, який організувала та провела бібліотекар бібліотеки-філії Н.Боднар.  Маленькі користувачі власноруч робили сніжинки із паперу й фетру, вчилися створювати з простих речей різноманітні прикраси для ялинки. На завершення майстер-класу діти прикрасили ялинку своїми виробами. Все це відбувалось у передчутті Різдвяного дива.
 У Обертинській бібліотеці-філії відбувся черговий майстер-клас з виготовлення новорічних прикрас. Школярі вирізали сніжинки, виготовляли різнокольорові гірлянди, прикрашали новорічні іграшки, ялинкові прикраси. Крім практичної частини, бібліотекар О.Бойцан продемонструвала цікаву презентацію «Історія виникнення ялинкової іграшки від початку й до сьогодення» та представила літературу, яка допомогла у створенні святкового настрою в кожному помешканні.
  Такі майстер–класи та цікаві конкурси на найкращу новорічну прикрасу пройшли в бібліотеках-філіях сіл Кутище, Грушка, Ісаків, Хотимир, Жуків та ін..
 Учасники майстер–класів переконані, що виготовлені своїми руками новорічні прикраси завжди будуть безцінними для близьких, адже зберігатимуть тепло їхніх рук, щирість та любов кожного серця.


Немає коментарів:

Дописати коментар