пʼятниця, 3 січня 2020 р.

Символ, що до сьогодні веде за собою ... (До 111 – річниці від дня народження С.Бандера)


                                                                                                         Він був таким, як кожен з нас,-
                                                                                             Людиною з життя   дочасним
                                                                                             Він жив, горів,  але не  згас,
                                                                                             Як завтра більшість з нас погасне.

 
1 січня 2020 року 111-років від дня народження Степана Бандери – Великого українця, світоча нації, Провідника ОУН –УПА.
 До цієї славної дати в бібліотеках району діють розгорнуті книжкові виставки, тематичні викладки літератури «Степан Бандера борець за волю України» (сел.Обертин, с.Олеша, Хотимир), «Степан Бандера - символ нової доби» (с.Яківка, Грушка, Гарасимів), «Життя на грані двох століть» (с.Гостів, Кутище, Жуків).
Ряд просвітницьких заходів проведено в бібліотеках району: цикл патріотичних читань «С.Бандера – патріот і провідник» (с.Грушка, Гостів), інформаційні бесіди «За Україну, за її волю» (с.Нижнів, Жуків).

У Жуківській бібліотеці проведено годину історії «За свободу України полягли її сини». Бібліотекар Л.Карабин розповіла про життя і діяльність С.Бандери і  його патріотизм. Ознайомила з новою літературою на книжковій виставці «Степан Бандера – символ нації». Присутні переглянули документальний відеофільм «Обличчя української історії - С.Бандера».
Нижнівська бібліотека провела інформаційно-патріотичну годину «Степан Бандера – людина, що стала символом нації».
Про життя та його діяльність, про високу честь називатися бандерівцем, особливо сьогодні, в такий складний час для України розповіла завідувач бібліотекою Л. Кліщ.
Користувачі бібліотеки читали вірші та співали патріотичні пісні. На закінчення заходу бібліотекар Л.Кулиняк  зробила презентацію книжкової виставки : «Степан Бандера – Великий Українець, провідник нації….»
 Петрівська бібліотека провела годину пам’яті до 111- річниці з дня народження «Велет української нації». Присутніх на заході бібліотекар С.Дунець ознайомила з матеріалами на книжковій виставці «С.Бандера – символ нової доби». Особливо звернула увагу на книги про героїчний шлях борців за волю і незалежність України. Старшокласники читали патріотичні вірші про Україну.
Яківська бібліотека провела урок мужності:  « С.Бандера – символ нації». Про С. Бандеру – героя ХХ століття, людину легенду, видатну постать в літописі історії України, розповіла завідувач бібліотекою М. Луцик.
Не можливо збудувати державу, не знаючи минулого, не шануючи того, хто за тебе з любов’ю віддав своє життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар