пʼятниця, 31 січня 2020 р.

Ті, що спалахнули у небі зірками


Бібліотечна спільнота Тлумаччини провела презентацію книги відомого митця, письменника, автора верлібрових віршів, члена Національної Спілки Письменників України М. Батога «Ті, що спалахнули у небі зірками».  
У своєму виступі батько-автор намагався у книзі відтворити устами сина оголений нерв сьогодення, котре вилилося у протистояння  між українськими цінностями, з одного боку, й «русскім міром» з другого. А також про втрати і сподівання, про страждання  й надії 20-річних юнаків, котрі за зовом серця відгукнулися на клич
рідної Вітчизни захистити її від ворога на східних рубежах. І захистили ціною власного життя.
На зустрічі були присутні: відомий український критик, літературознавець, член Національної Спілки Письменників України Є. Баран, краєзнавець, журналіст,  член Національної Спілки Письменників України М.Буджак, які поділилися своїми думками про книгу.
Зі сльозами на очах і невимовним болем душі, сказала своє материнське слово - мама Наталія, яка розповіла, що своїми щоденними молитвами допомогла синові повернутися  додому живим.
Бібліотекар бібліотеки с.Яківка та учениця Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ст. зачитали уривок та вірш з книги М.Батога «Ті, що спалахнули у небі зірками». Мелозвучною струною на презентації влилася мелодія скрипки у виконанні учениці Тлумацької музичної школи.
Директор  Тлумацької  ЦБС В. Пушка подякувала  батькам, п. Михайлу та п. Наталії,  за такого сина-Воїна, який жертвуючи своїм молодим життям захищає нашу Батьківщину, усіх нас та наше майбутнє.
На завершення виступила начальник відділу культури Тлумацької  РДА Г. Петрунько і запропонувала усім присутнім виконати колядку «Нова радість стала».




Немає коментарів:

Дописати коментар