понеділок, 27 січня 2020 р.

– День Соборності України



22 січня – День Соборності України. День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення  Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. До цієї дати працівники  бібліотек-філій Тлумацької ЦБС організували і провели цикл патріотичних заходів «Славетна мить, що об’єднала Україну».
 У бібліотеці-філії с.Підвербці провели тематичну бесіду «З вічною думою про єдність на своїй землі». Школярі з зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України. З великим задоволенням учні взяли участь у акції «Символи моєї землі».
Бібліотекар розповіла присутнім про історичний шлях українського народу до незалежної соборної держави. Захід проходив під гаслом«Єдина і неподільна Україна!». Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. .Присутні мали змогу познайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Українська моя молитва». На виставці
представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності та процеси державотворення і формування території української незалежної держави.

Нижнівська бібліотека–філія провела годину єдності «Соборна незалежна Україна», на якій учасники заходу пізнали історію виникнення свята Соборності України, що того дня здійснилася мрія, яку віками втілювали наші пращури - об'єдналися Київ і Львів, Схід і Захід України. Бо в єдності - наша сила і наше майбутнє! Користувачі бібліотеки спільно з учнями школи утворили живий ланцюг відзначаючи  день Соборності, відродження нації.         
Також для користувачів та гостей бібліотеки було організовано тематичну книжкову виставку «Єднання заради незалежності». Не розділені, а об’єднані вірою, любов’ю і прагненням кращого майбутнього для України, з Божою допомогою ми здатні подолати багато труднощів і перепон, перемогти ворога і нарешті здобути справедливий мир. І лише в єдності ми здатні його зберегти.
У бібліотеці-філії с-ще.Обертин та інших бібліотеках-філіях району відкрилась книжкова виставка «22 січня - День Соборності України». Основу виставки складають матеріали, які висвітлюють сторінки історії, а також особливості соборницького процесу доби Української революції 1918-1921 років. Виставка має за мету поглибити знання молоді про історію творення української державності, познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України. Запрошуємо всіх, кому не байдужа історія нашої Батьківщини, ознайомитися з цікавою книжковою виставкою!



Немає коментарів:

Дописати коментар