понеділок, 13 січня 2020 р.

Від Нового року до Йордану


Про свято Господнє вам, люди, звіщаємо!
                                                       З Різдвом Христовим ми вас вітаємо.
                                                                  З охочого серця сьогодні співаємо
                                                 У щирі бажання усім засилаємо!

Від Нового року до Йордану
Свято Різдва – найкрасивіше зимове свято. Це свято приходить до людей морозної ночі в сяйві свічок, чудових колядок, коли перед пастушками, які пасли свої отари поблизу Вифлиєма, з’явився ангел і сповістив їм про священну подію: «Народився для вас Спаситель, який є Христос Господь…».
 Народження Сина Божого велике таїнство, що об’єднує увесь християнський світ. Домівки наповнюються миром і колядками, а серця – радістю і любов’ю.
 У ці дні в бібліотеках, клубах, в оселях, по вулицях лунають голоси, що славословлять Бога, як ангельський глас, наповнюють торжеством Всесвіт. Небо і земля славлять Різдво Христове.
У   бібліотеках–філіях спільно з клубами відбувається свято колядок і щедрівок «Радуйся земле» (с.Жуків, Хотимир), години народознавства «Різдвяна зірка в небі засіяла» (с.Жабокруки, Гостів), години духовності «Сяйво Вифлиємської зірки» (с.Грушка, Гарасимів).
 В бібліотеках– філіях с.Кутище, с.Нижнів відбулися різдвяні святкування «Ой радуйся земле».
 В бібліотеках-філіях с.Яківка, сел.Обертин зібрались дорослі і діти, щоб колядувати, привітати один одного з Новим роком та Різдвом Христовим на краєзнавчий вернісаж «На Старий Новий рік». Мова йшла про святкування новорічно-різдвяних свят. Бібліотекар М.Луцик розповіла, як святкують ці свята в різних регіонах України, які традиції дійшли до нас.
 Учасники згадували цікаві факти з святкувань. Всі святкові дійства закінчувалися веселим гуртом колядників, вертепом, що із осяйною зіркою сповіщає всім радісну новину: «Діва Марія народила Сина!». У театралізованих сценаріях відобразили, як злий цар Ірод хотів звести зі світу маленького Ісуса. Бажали всім любові, родинного затишку, Божого благословення та ласки від новонародженого Ісуса.

В кожній оселі господарі обдаровували колядників цукерками, яблуками… Дякували за щирі привітання та бажали здоров’я, радості, тепла та благословення Божого Сина.
 Весь народ веселився, колядував, Бога прославляв, ще й Марію з Йосифом. Цим чудесним ангельським пісням радіє вся земля, весь люд.
                                Душа по вінця сповнена Різдвом
                                І знову стане во стократ світліша.  

Немає коментарів:

Дописати коментар