пʼятниця, 31 січня 2020 р.

День пам’яті жертв Голокосту


Понад вісім мільйонів жертв - така трагічна статистика небаченого експерименту над народами, ім'я котрому - Голокост. Ці цифри не вкладаються в голові.  Люди вбивали людей. Вбивали не просто так, а ніби смакуючи кожну смерть, отримуючи з цього якесь нелюдське задоволення.  І вже понад 75 років наше серце обливається кров'ю, коли ми чуємо знову й знову про ті жахливі події.
В цей день в бібліотеках району пройшли години пам’яті, години смутку, виставки–реквієм. В Кутищанській бібліотеці-філії відбулась година скорботи "Голокост. Пам'ятай завжди". Учням місцевої школи була запропонована відеопрезентація «Трагедія Голокосту в Україні».
  Бібліотекар Г.Мичкодан зробила огляд книжкової виставки «Голокост: злочин проти людства». Книги, запропоновані на цій виставці, оповідають про криваві роки Другої світової війни, про смертний вирок, винесений єврейському народові, про людей усіх національностей, котрі стали жертвами фашизму тільки тому, що любили свій народ і боролися за його свободу. У Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту ми повинні пам’ятати, що люди, які пережили Голокост, будуть з нами не вічно. Але пам'ять про те, що вони пережили, повинна залишатися з нами..., а історії цих людей мають зберегтися в пам'ятниках, в підручниках і книгах, перш за все, в рішучому прагненні людства запобігти геноциду та іншим тяжким злочинам.
В кінці зустрічі усі присутні вшанували пам'ять мільйонів жертв Голокосту хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар