вівторок, 3 грудня 2019 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом


1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом: щоб привернути увагу  суспільства до проблеми, інформувати, щоб запобігти цьому захворюванню, у бібліотеках району діють виставки-застереження, тематичні викладки літератури «СНІД – проблема людства» - (бібліотеки-філії сел.Обертин, с.Жабокруки, с.Яківка) «Обирай здоровий спосіб життя» (бібліотеки-філії с.Хотимир, Кутище, Грушка), «Шкідливі звички, чи життя в своє задоволення» (бібліотеки-філії с.Нижнів, Петрів, Ісаків) та ін..
 Біля виставок проводяться бесіди-роздуми, години здоров’я, години- спілкування «СНІД – підступний ворог» (с.Яківка), «Захисти себе сам» (с.Петрів), «СНІД – знання проти страху» (с.Жабокруки).
Нижнівська бібліотека – філія провела діалог – перехрестя думок «Поруч зі мною хворий на СНІД: відвернутись чи простягнути руку?»
 Ведуча бібліотекар Л.Кліщ коротко розповіла про цю проблему людства, яка охопила весь світ і забрала багато мільйонів життів, про поширення на Україні.
Бібліотекар Л.Кулиняк зачитала інформацію – застереження про шляхи зараження, де можна зробити аналіз на виявлення вірусу у крові, зробила огляд літератури про здоровий спосіб життя, представленої на тематичній викладці літератури «Шкідливі звички, чи життя в своє задоволення?». Захід проходив у формі діалогу, учасники заходу обмінювались думками, міркуваннями про цю хворобу. Закріпили свої знання у вікторині «Що я знаю про СНІД і як це запобігти?».
 Завдання бібліотек організовувати просвітницькі заходи з ведення здорового способу життя серед молоді «Бібліотека за здоровий спосіб життя».

Немає коментарів:

Дописати коментар