вівторок, 24 березня 2020 р.

90 років Ліні Костенко


Ліна Костенко належить до плеяди найталановитіших, глибоко українських митців, зоря яких сяє гордо і чисто на поетичному небосхилі України. Постать письменниці овіяна різними легендами, вигадками. «Нерозгадане чудо», «Казка казок», «Спартанка Києва» - так в народі називають горду, непоступливу у своїх принципах, кришталево чесну українську поетесу.
Ювілей геніальної української поетеси Ліни Василівни Костенко – важлива подія для всіх шанувальників її творчості. Секрет популярності письменниці в тому, що її поезія віддзеркалює душу українського народу. Ліна Костенко – поет-діагност із надчуттєвим камертоном, що ловить найменші вібрації часу, але водночас і найсуворіший моральний суддя, який оцінює все крізь призму вічних засад: любові, добра, моралі. Не дарма з афористичних висловів Ліни Костенко експерти уклали своєрідний «Кодекс честі – заповідь нащадкам», який було представлено на вечорі.

Поезію Л.Костенко треба осмислити розумом і серцем. Незвичайною глибиною, мудрістю, красою й силою художньої форми відзначаються «Інструкції» поетеси. Для багатьох шанувальників її таланту вони стали настільною книгою істини.
           Ліна Костенко усім своїм життям, своєю творчістю стверджує істину. Вчитуючись у її рядки, ми відчуваємо, «якийсь безсмертний дотик до душі».
         Поезія Ліни Костенко - справжня, неповторна в найглибшому сенсі цього слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар