середа, 25 березня 2020 р.

Поезія єднає серця День поезії в бібліотеці

14 березня напередодні Всесвітнього дня поезії в Жуківській бібліотеці цікаво і захоплююче відбулася літературна година поетичного настрою «Поезія – єднає серця». У заході взяли участь ті, хто любить поезію, хто творить поезію, і ті хто насолоджується і надихається читаючи вірші.  Бібліотекар залучила багато молоді та дорослих до мистецтва поетичного слова, привернула увагу до творчої спадщини українських поетів – класиків, сучасних авторів.
Свято поезії бібліотекар Л.Карабин відкрила словами «Поезія – це завжди неймовірність…» Ці поетичні рядки геніальної української поетеси Ліни Костенко гармонійно вилились у розповідь про українських поетів: Т.Г.Шевченка, Л.Українки, О.Слоньовської, М.Рильського та ін. 
Шанувальники поетичного слова поринули у світ прекрасної і чарівної поезії Л.Костенко, патріотизм гарячого і сильного слова Л.Українки, Т.Шевченка, ліризм і любов до України Шевченка…
Протягом заходу учасники декламували улюблені поетичні твори українських поетів. Інсценізовані уривки із поем  Т.Шевченка, Л.Українки отримали оплески від глядачів.
Особливо емоційними були виступи старшокласників, студенської молоді, які прочитали свої авторські поезії. Їхні поетичні твори порушують різні соціальні проблеми нашого життя, розкривають найпотаємніші почуття і думки людини.  Учасники заходу змагалися у знанні української поезії.
Цей день зігрів серця присутніх добром і залишив в них найкращі спогади.  Так нехай і далі нас об’єднує любов до поезії, до рідної землі та народжує в натхненні щирі рядки поезії.

Немає коментарів:

Дописати коментар