понеділок, 16 березня 2020 р.

Шевченківські дні продовжуються….


Бібліотеки-філії району  використовують найрізноманітніші інноваційні форми роботи з  популяризації творчості Шевченка. Бібліотека-філія с. Кутище провела поетичний колаж «Слухайте голос безсмертний Тараса», з виставкою-портретом «Вічне і живе Шевченкове слово». Молодь читала поезії та ставила сценки за його творами, звучали пісні на його слова. Бібліотекар Г.Мичкодан провела слайд-мандрівку «Подорож до Шевченківського краю», оформила фотостенд, де розмістила світлини користувачів, які читають Шевченка.
В Обертинській селищній бібліотеці зібралась громада, щоб вшанувати пам'ять великого пророка на
Шевченківські читання «Шевченко у пам’яті навіки». В народному домі відбулася літературно-музична година  «Натхненне слово Кобзаря», який розпочався  оглядом  літератури з виставки «Вічне і живе слово Кобзаря», яку презентувала бібліотекар бібліотекою-філією О.Бойцан.  Впродовж заходу звучали пісні на слова Шевченка: «Думи мої, думи мої», «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя» та ін. Учні старших класів та молодь читали вірші та уривки з поем. Закінчилося свято виконанням пісні «Дорога до Тараса».

Гарасимівська бібліотека-філія провела літературну вахту «Читання творів Шевченка і про Шевченка». Цікавий вечір-роздум «Шевченко і сучасність»  був організований і проведений в Ісаківській  книгозбірні, де кожен з присутніх міг з’ясувати ким для нього є Шевченко. Вулична акція  «Читаємо Кобзаря» пройшла в селах Обертин, Олешів, Гочарів, яка була організована працівниками бібліотек.
Спогади та емоції, що виникли під час проведених заходів, обов’язково зроблять нас кращими, світлішими та терпимішими один до одного. Вони дають змогу пригадати, що ми українці, козаки,  діти славетного Кобзаря. То ж плекаймо ці почуття в своїй  душі, і, як вчив Тарас: «Учітеся, брати мої, думайте, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь!».
Святкування Шевченківських днів продовжується.



Немає коментарів:

Дописати коментар