середа, 29 липня 2020 р.

Віра зцілить наші душі


                                                                          Благословенний Господь
                                                                          Ісус Христос, що полюбив
                                                                          Руську землю і просвітив
                                                                          ЇЇ хрещенням святим
                                                                          (Повість минулих літ)



Князь Володимир не тільки сам навернувся до християнства, але й утвердив християнство, як державну релігію Київської Русі, що дало поштовх до її зміцнення, розвитку культури, освіти.
Бібліотеки Тлумацької  ЦБС організували бібліотечні виставки, викладки літератури, години духовності, інформаційні хвилини.
 Обертинська бібліотека-філія запросила читачів на годину духовного спілкування «Слово Боже нас єднає» та відео-перегляд фільму приуроченого Хрещенню Русі – України. З використанням мультимедійних презентацій представила виставку-вшанування «Духовний будівничий митрополит Андрей Шептицький».
У бібліотеках сіл Яківка, Гарасимів, Нижнів проведено години духовності «Хрещення Київської Русі - свято минулого, майбутнього й сьогодення».
Одночасно відзначили 155-річчя від дня народження одного з найяскравіших релігійних діячів, богослава, миротворця Андрея Шептицького.
 Бібліотеки запрошують на ознайомлення з новою літературою на книжкових виставках, тематичних викладках. Так в Гарасимівській, Яківській, Нижнівській бібліотеках діє розгорнута виставка–календар «А.Шептицький, який присвятив своє життя служінню українській церкві та українському народу», «Митрополит Шептицький – праведник миру, благодійник і меценат».
З використанням мультимедійних презентацій Обертинська бібліотека для дітей провела годину духовності «На службі церкві і рідному народу».
 У Гостівській , Жабокруківській бібліотеках проводяться просвітницькі бесіди «Український Мойсей» з виконанням церковного гімну та духовних пісень «Боже великий єдиний», «За все тобі я дякую», «О Ісусе» та ін.
Хрещення Русі – це і справді дуже велика подія в історії нашого народу, яка змінила духовне і культурне життя людей та навернула їх до справжніх цінностей та віри в Бога.
Андрей Шептицький за час свого служіння розбудував греко – католицьку церкву, як в Україні так і за кордоном: «Приношу любов до всієї пастви і бажаю щирою працею і жертовністю заслужити собі на любов цілого народу».


Немає коментарів:

Дописати коментар