понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Священний храм, де мудрість книг і щедрість серця

 


Всеукраїнський день бібліотек – свято всіх громадян, рівних у праві користуватися бібліотеками, їх ресурсами та послугами.


Це свято всіх: від малечі , учнів, студентів і до людей поважного віку, адже доля кожної людини пов’язана з книжкою та бібліотекою, недарма в народі кажуть, що книжка – помічник, книжка –порадник, книжка – друг людини.


28 вересня 2020 року члени журі обласного конкурсу «Краща бібліотека 2020 року» розглянули надіслані на другий (заключний) етап мультимедійні та відео-презентації бібліотек-учасниць – переможців першого (районного) етапу конкурсу.

За результатами обговорення бібліотека-філія с.Гарасимів Тлумацької ЦБС (зав.бібліотекою Надія Боднар) перемогла у номінації «Бібліотека - територія творчості».


 Бібліотеки Тлумацької ЦБС приєдналися до Всеукраїнського флешмобу #бібліотекиважливі організованого БФ «Бібліотечна країна» спільно з партнерами Мережа захисту національних інтересів «АНТС» та Голоси дітей.

Бібліотека-філія с.Гарасимів Тлумацької ЦБС організувала виставку-інсталяцію «Я+книга=бібліотека». Також для маленьких читачів проведено бібліоквест «Знання у книгах, книги – у бібліотеці».

Бібліотеки району є інформаційними ланками, які поєднують читачів з місцевою владою,  роблять діяльність органів  відкритою для населення. Відкривають дорогу  до знань та духовного самовдосконалення мешканцям та гостям. Допомагають всім усвідомлювати своє національне коріння, шукаючи його витоки, прищеплюють новим поколінням гордість за свій народ, свою країну.


Сьогодні кожна бібліотека – острівець духовності, а кожен бібліотекар – хранитель духовних скарбів. А ще бібліотека – Берегиня національної культури, скарбниця творчості народної.


 Всім хто любить і шанує бібліотеки, цінує книгу і бачить у читанні та навчанні шлях до майбутніх змін у нашій країні, бажаємо з оптимізмом дивитись у майбутнє і вірити, що бібліотека, як все красиве і вічне – буде завжди поруч.


Немає коментарів:

Дописати коментар