середа, 21 жовтня 2020 р.

Ярема Оленюк – талановитий художник

    
Кожний митець має власний шлях у мистецтво. Пройшов його і відомий і талановитий художник з Прикарпаття - Ярема Васильович Оленюк, який народився в мальовничому селі Смерклів Тлумацького району. Середню освіту здобув в Нижнівській школі.
 Від батька успадкував золоті руки. А мама передала йому дар бачити красу в навколишньому світі. Від Бога дістав талант відчувати красу і відкривати очі на неї іншим.

Нижнівська книгозбірня провела літературно – мистецьку годину до дня народження свого краянина «Магія мистецьких фантазій Яреми Оленюка». Працівник книгозбірні Л.Кліщ у своєму виступі розкрила творчий дар художника: він автор художних оформлень та ілюстрацій до майже сотні різних книжкових видань. Тематично–ідейний наголос у його творчості – гуцульський колорит, Ісус Христос, Марія Богородиця, серія опришківської Довбушіани, краса і велич Карпат, портрети відомих українських поетів і письменників та ілюстрації до їх творів. Наша земля завжди була багата талановитими людьми. Ми пишаємося нашим краянином, який збагатив мистецьку скарбницю рідного краю. Його полотна, малюнки свідчать про талант на ниві мистецтва України.

Запрошуємо завітати до бібліотеки, де через буклети, довідкову  та іншу літературу,  представлену на виставці «Розкрилля творчого дару Яреми Оленюка»  ви дізнаєтесь багато цікавого з біографії та творчого доробку  митця.




Немає коментарів:

Дописати коментар