понеділок, 22 червня 2020 р.

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні


З 20 по 26 червня в бібліотеках району проходять заходи, приурочені Дню скорботи і  вшануванню пам’яті жертв війни в Україні: історичні години, книжкові виставки, години пам’яті, онлайн-демонстрації фільмів про події тих трагічних часів… Виставка-пам’ять діє в книгозбірнях «Стогнала земля від біди і тривоги», календарні виставки «22червня – День скорботи і вшанування», «Вшануй хвилиною мовчання, Вкраїно, тих, що полягли». З невеликими групами користувачів проводяться онлайн історично-патріотичні години та інформаційні години «Пам’ять наших сердець», «Стежками війни».
       Зазначимо, для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси і часом вбивати інших українців. У зруйнованих війною селах, містах і містечках залишалися матері, дружини з малими дітьми, переважна більшість яких незабаром ставали вдовами, а діти – сиротами. На них чекали тяжкі випробування повоєнних років.
Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.
 Не забуваймо! Пам’ятаймо тих, хто так і не повернувся до рідної хати і хто першим прийняв на себе ці страшні удари воєн, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані, як у ті далекі воєнні часи, так і у теперішні роки…
Вічна пам’ять і вічна пошана кожному, хто ціною життя відстояв і відстоює наше право на свободу!

Немає коментарів:

Дописати коментар