пʼятниця, 26 червня 2020 р.

Конституція України – основний закон держави





28 червня 1996 року було прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія стала найважливішою в житті українського народу після проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України і схвалення 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням Акта проголошення незалежності України. Прийняття Конституції України логічно завершило процес становлення України як суверенної держави, що має свій Основний Закон.
До Дня Конституції України в бібліотеках району діють книжкові виставки «Конституція Незалежної України», «Основний закон держави», історичні виставки, полички «Історія Української конституції: від Пилипа Орлика до сьогодення» (Грушка, Локітка, Підвербці, Хотимир, Гарасимів, Нижнів, Живачів).
На виставках представлені книги «Ілюстрована історія України», «Конституційне право України», «Основи держави і права», «Правова енциклопедія школяра» та інші, статті з переодичних видань про український шляхї до конституції, про сучасні конституційні реформи в Україні, про права людини в нашій державі.
Жабокруківська бібліотека-філія підготувала викладку цікавих книг «Живі букви Закону України», з якими користувачі бібліотеки можуть ознайомитися після закінчення карантину. Грушківська бібліотека-філія підготовила для своїх користувачів годину політичних дискусій «Вчимося бути громадянами».
Обертинська книгозбірня підготувала онлайн-відеопрезентацію «Я і Конституція», Кутищенська – провела онлайн-відеоподорож в історію «Конституція – оберіг нашої держави».
Конституція України проголосила нашу державу правовою. Лише людина, яка володіє правовою культурою, добре знає закони та поважає їх, сприяє формуванню правомірної поведінки.


Немає коментарів:

Дописати коментар