середа, 26 лютого 2020 р.

Вічна музика Шопена (210 - років від дня народження)


У лютому виповнюється 210 років від дня народження видатного польського композитора та піаніста, якого вважають національним героєм Польщі, Фридерика Франсуа Шопена.
 З нагоди ювілею видатного композитора бібліотека-філія с.Обертин організувала в музичній школі музичну годину «Титан польської музики». В концертному залі відбулась презентація  виставки–літератури  «Вічна музика Шопена». Бібліотекар бібліотеки-філії О.Бойцан представила художню та мистецьку літературу про життя та творчість геніального маестро, репродукції фотографій із музею та довідкових видань про піаніста «Дім, де народився Ф. Шопен», «Музей Ф.Шопена у Варшаві…», вислови великого композитора про музику, цікаві факти з біографії. Діти виконували уривки з найкращих творів композитора – полонезів, етюдів, вальсів… Акомпанувала вчитель музичної школи О. Щудлюк, також присутні взяли  участь у музичній вікторині «Творець чарівних мелодій», яку провела бібліотекар О.Телюк.
Історія справедливо вписала в скрижалі ім’я Шопена поряд з іменами найвидатніших митців, його музика це рідкісне поєднання великої думки з чарівною красою образів – найпрекрасніше одкровення мистецтва. 

  

Немає коментарів:

Дописати коментар