пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Світлій пам’яті Героїв Небесної


                                                          А український дух – ординцям не убити,
                                                          Народ наш був і є – в нас європейська путь!..
                                                          Бринить життя струна, весна, і зійде жито.
                                                          Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!
 Я. Ткачівський

Світлій пам’яті Героїв Небесної в бібліотеках району пройшли заходи присвячені вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності.
У бібліотеках діють виставки-пам’ять «На варті наших душ -  Небесна Сотня» (Яківка, Обертин, Гарасимів), «Небесна Сотня – Герої нашого часу» (Нижнів, Палагичі), «Вічна слава Героям Небесної Сотні», на яких розміщено документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні та підбір статей із періодики «Вони загинули за Україну».
Для школярів та молоді у Жабокруківській бібліотеці-філії пройшла година пам’яті «А ви стояли до загину». Бібліотекар Г.Данюк разом з присутніми відновила хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, АТО, ООС, переглянули фотографії про ті події. Разом виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих. Школярі читали вірші про Україну, Майдан, Героїв України, а також переглянули документальну виставку «Вони боролись за Україну».
У бібліотеці-філії с.Грушка представлена виставка-пам’ять «Пам’яті Героїв Небесної Сотні присвячується». Біля виставки завідувач бібліотеки-філії Г. Шмітик розповіла хронологію подій Революції Гідності від перших мирних днів на Майдані до відкритого протистояння, коли відходили у вічність українці віддаючи життя заради нової омріяної України. Бібліотекар ознайомила із книгами, в яких висвітлюється подвиг Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, ООС. Школярі читали вірші, уривки з прозових творів про Україну, героїзм, подвиги героїв.
На годину патріотичної поезії «Реквієм Небесної Сотні» до Обертинської бібліотеки-філії для дітей прийшли учні ліцею. Затамувавши подих школярі слухали розповідь бібліотекаря Н.Гасан про події на Майдані за книгами «Щоденник Майдану», «Аеропорт», «Хронологія Мужності». Звучали поезії та пісні, присвячені цим подіям. Н.Гасан представила власний вірш «Небесна Сотня». Діти поділилися  своїми враженнями про події, які відбувалися на Майдані, з цікавістю ознайомилась з книжковою виставкою «Лицарі Небесної Сотні».
У Нижнівській бібліотеці-філії пройшов урок патріотизму «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків». Завідувач бібліотеки–філії Л.Кліщ розповіла про героїзм, відвагу, мужність тих людей, які віддали своє життя за нашу свободу, гідність і європейське майбутнє. У більшість з них – молоді, сильні, ті, хто лише починають жити. Бібліотекар Л.Кулиняк зробила презентацію книжкової виставки «Їм у віках судилося безсмертям». Патріотичні вірші декламували учні ліцею і хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув на Майдані.
Бібліотека–філія с.Яківка разом з Народним Домом провела годину пам’яті «Майдан у серці українців», та провела презентацію книги «Молитва за Україну».
           У бібліотеці-філії с. Підвербці відбулася інформаційна сторінка «День Героїв Небесної Сотні», урок-презентація «Хоробрі Серця» (Гарасимів), година громадянської свідомості «На варті наших душ – Небесна Сотня» (Гостів), літературна свіча пам’яті «Їх дух незламний і безсмертний подвиг їх…» (Олешів), патріотичний альманах «Вічна пам’ять синам України, що стали Героями в наших очах» (Кутище).
        Не будьмо байдужими! Не забуваймо тих хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього! Спасибі всім хто відстоював Майдан, українські землі на сході України яскравий приклад мужності сили духу, чесності і патріотизму! Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні, АТО, ООС, адже саме пам’ять об’єднує людей у бібліотеці за перемогу й мир.












Немає коментарів:

Дописати коментар