пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Світлій пам’яті Михайла Погорєлова – Героя України


В бібліотеках району проводяться поминальні заходи до чергової річниці трагічних подій на Майдані Незалежності в Києві, в АТО,ООС.
 В Обертинській селищній бібліотеці пройшла година спомин «Не повернуться на рідний свій поріг», присвяченій світлій пам’яті Михайла Погорєлова, героя України, уродженця селища Обертин.  Бібліотекар О.Бойцан коротко розповіла біографію героя: «Щорічно 19 лютого ми вшановуємо пам’ять героя України нашого односельчанина Михайла Погорєлова, який загинув під Іловайськом, йому б виповнилося 28 років… Швидко обірвалося
його життя, він лише почав жити… Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Він воював за мирне небо, над полем стиглої пшениці, за дитячий сміх і посмішки дівчат, за тисячі щасливих людей…  За те, щоб над рідною землею розвивався наш жовто-блакитний  прапор. Він б’ється за Україну… і він переможе… адже він Український солдат.
 Ведуча заходу Г. Яворська подякувала від всіх обертинців матері воїна Мирославі Василівні, та всім матерям України, яка виховала достойного сина – захисника Вітчизни. Саме мати віддає свою мудрість, тепло свого серця дітям, материнська любов не знає страху, сумнівів, молитви матерів охороняють наших солдат там, на війні.
 Учень 10 класу Віктор Хамут прочитав зворушливий вірш «Братові», який написала сестричка Михайла.
Директор Народного Дому Б. Яворський поділився спогадами про Михайла та подякував всім героям за мужність та героїзм при захисті України, висловив слова вдячності його матері та шани тим, хто сьогодні самовіддано захищає Україну.
Всі ознайомились з літературою, на книжковій виставці «Уклін героям України». О. Бойцан презентувала книжку М. Батога «Ті, що спалахнули у небі зірками», а бібліотекар бібліотеки-філії с. Яківка М. Луцик прочитала уривок із цієї книги «Сину!... Бережи себе і повертайся живим!...». Також присутні  ознайомилися з буклетом «Михайло Погорєлов – герой України».

Мама загиблого Михайла з сумом і болем у серці подякувала всім хто прийшов вшанувати її сина. І щоб жодна мати не зазнала болю втрати найдорожчого – сина…
           Вшановування пам’яті продовжилось біля стели «Небесній Сотні та йому». Відбулася хвилина мовчання та запалювання свічок пам’яті. Сумно і журливо звучала поезія О. Стефанівської присвяченої М. Погорєлову у виконанні учениці ліцею.
      

  
    




Немає коментарів:

Дописати коментар